toggle menu

21. Astrit Selmani

 

Se hans första HTV-intervju ovan.

 

Den 18 december 2020 stod övergången till Hammarby klar för Astrit Selmani. Under sina två säsonger säsonger i Varbergs BoIS var han högst bidragande till att laget överraskande tog sig direkt från nedflyttningskval till division ett till uppflyttning från Superettan till Allsvenskan 2019 med 15 mål och fyra assist. Året efter, den allsvenska debutsäsongen, fortsatte på inslagen väg. Återigen 15 mål, kryddat med sex assist, hjälpte Varberg till en elfteplats och nytt kontrakt.

 

– Astrit är som klippt och skuren för Hammarby. Det är en spelare vi har följt länge och som känns väldigt bra i rollen som nia hos oss. Med kombinationen av hans spelstil, personlighet och vinnarskalle är vi väldigt nöjda med värvningen av Astrit och känner att han kommer att passa perfekt i Hammarby. Det är inte vanligt med så unga spelare som vinner poängligan i Allsvenskan, efter bara två år i elitfotbollen och bara en säsong i Allsvenskan. Vi ser stor utvecklingspotential i Astrit, sade sportchef Jesper Jansson.

 

Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund:

– Astrit Selmani är en rak ersättare till Aron Jóhannsson som lämnade klubben tidigare i månaden. Ur ett kortsiktigt ekonomiskt perspektiv för 2021 är kostnaden för Astrit i princip densamma som vi hade haft för Aron om han hade varit kvar, så vi känner oss helt trygga med att vi inte tar för stora ekonomiska risker i den här affären. Rent praktiskt är det ju så att den stora delen av den här rekryteringen utgörs av den övergångssumma som vi betalar till Varbergs BoIS, den summan skrivs av över hela kontraktets längd på fyra år. Så den kostnaden vi har 2021 för övergången är 25 procent av övergångssumman. På lite längre sikt ser vi den här rekryteringen som en sund investering i en av Allsvenskans bästa unga spelare, där potentialen för en framtida försäljning naturligtvis är väldigt stor.

 

23-åringen själv om beslutet:

– Det känns otroligt skönt att ha det klart! Jag bestämde mig tidigt, har hela tiden vetat vart jag skulle hamna och det är hit jag velat gå sedan länge. Jag har vetat om det medan andra har skrivit allt möjligt. Jag är här nu, det är det viktiga, och mina förhoppningar är att vi bara ska ut och köra. Publiken – vi väntar på er.

Astrit facts
Ålder 24
Position Anfallare
Längd/Vikt 184 CM / 82 KG
Nationalitet Sverige
Moderklubb Malmö FF

Aljoša

Matko

Joe

Mendes

Williot

Swedberg

Loué Bayere Junior

(utlånad)

Aziz

Mohammed Ouattara

David

Accam

Jón Guðni

Fjóluson

Astrit

Selmani

Mohanad

Jeahze

Axel Sjöberg

(utlånad)

Akinkunmi

Amoo

Mayckel

Lahdo

Abbe

Khalili

David

Ousted

Paulinho

de Oliveira

Gustav

Ludwigson

Richard

Magyar

Filston

Mawana

Kalle Björklund

(utlånad)

Darijan

Bojanic

Dennis Widgren

(utlånad)

Vladimir

Rodić

Oliver

Dovin

Simon

Sandberg

Jeppe

Andersen

Mads

Fenger

Davor

Blažević

Bjørn

Paulsen