toggle menu

6. Darijan Bojanic

Darijan Bojanic anslöt till Hammarby från Helsingsborgs IF inför säsongen 2019 och hade med sina 13 assist och sex mål från sin mittfältsposition 2018 en betydande del i att Helsingborgs IF spelade sig upp i Allsvenskan. 

 

Darijan föddes i småländska Gislaved och har ett förflutet i Östers IF och IFK Göteborg innan han i sena tonåren anslöt Helsingborgs IF. 2017 var han på en lånesejour i Östersund, för att sedan bli gjuten på Helsingborgs centrala mittfält uppflyttningsåret efter.

 

En bit in på vårsäsongen 2019 tog han en fast plats på det grönvita innermittfältet, och stod för ett starkt år med fyra kassar och hela 13 framspelningar. Han blev framröstad till Årets Bajenspelare av supportrarna på Bajengalan efter säsongens slut och blev även uttagen till landslagets januariturné. Strax innan årsskiftet till 2020 stod det klart att Bajen förlängde hans avtal till sommaren 2023.

 

– Darijan har under året övertygat många och visat att han är den spelare som jag trodde han skulle utvecklas till i Hammarbys miljö och spelsätt. Nu fick vi en möjlighet att tidigt gå in och förlänga hans avtal och det vore dumt att inte ta den chansen. Sedan har Darijan ett Hammarby-DNA och en spelintelligens som passar perfekt in i Stefans och Jockes tankar. Jag är övertygad om att Darijan kommer att utvecklas ännu mer hos oss i Hammarby, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med förlängningen.

 

Framröstad till Årets Bajenspelare 2019.

 

Se intervjun hemma hos Bojanic i samband med kontraktsförlängningen nedan.

 

Darijan facts
Ålder 28
Position Mittfältare
Landskamper 2 A, 6 U19, 4 U17
Nationalitet Sverige
Moderklubb Gislaveds IS

Anton

Kralj

Simon

Strand

Moustapha

Amadou Sabo

Montader

Madjed

Isak

Vural

Tesfaldet

Tekie

Ibrahima

Fofana

Saidou

Alioum

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalic

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagic

Shaquille

Pinas

Bubacarr

Trawally

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Joel

Nilsson

Jón Guðni

Fjóluson

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević