toggle menu

20. David Accam

David Accam kom till den svenska fotbollen via Östersunds FK 2012. Redan samma sommar gick han vidare till Helsingborgs IF där Jesper Jansson då var sportchef. Där blev det stor succé – bland annat kom han tvåa i skytteligan 2014 med 17 mål på 23 startade matcher.

 

Till säsongen 2015 flyttade han över Atlanten till Chicago Fire i MLS, där den regelbundna målproduktionen fortsatte. Efter tre säsonger i ”The Windy City” gick han vidare till Philadelphia Union, därefter till Columbus Crew, och senaste klubbadressen är alltså Nashville SC.

 

Den 28 januari stod det sedan klart att David Accam återvände till svensk fotboll på ett lån till Hammarby över säsongen 2021 – med option på ytterligare ett år.

 

– David kontaktade mig i höstas och ville göra en omstart i Europa efter sex säsonger i MLS. Att få möjligheten att ta in en kvalitetsspelare som David under de förutsättningarna som vi kommit överens om med Nashville, MLS och David känns fantastiskt bra. Upplägget med lån och optionslösning bygger på att David ska och vill bygga upp sig i en ny och trygg miljö. Hammarby tar ingen risk i detta, utan har endast möjligheter att få in ytterligare spets till en redan väldigt bra trupp, sade Jesper Jansson, och fortsatte:.

 

– Jag känner David väldigt bra både som spelare och person, och om vi kan lyfta honom till den nivå han har i sig får vi en kvalitetsspelare som kommer tillföra mycket både på planen och i gruppen. Vi tror att han kan tillföra ytterligare en dimension till vårt offensiva spel, och och vi är övertygade om att han kommer att bidra starkt som förebild för framförallt våra yngre afrikanska spelare. I och med det fördelaktiga avtalsupplägget har vi gott om tid att få David i form, och också att under våren utvärdera den framtida optionen.

David stats

Statistik 2022 MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Statistik (karriär) MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR

David facts
Ålder 31
Position Anfallare
Längd/Vikt 174 CM / 70 KG
Landskamper 11 A
Nationalitet Ghana
Moderklubb Right to Dream Academy

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Joel

Nilsson

Aljoša

Matko

Williot

Swedberg

Loué

Bayere Junior

Jón Guðni

Fjóluson

Astrit

Selmani

Mohanad

Jeahze

Akinkunmi

Amoo

Mayckel

Lahdo

Abbe

Khalili

Gustav

Ludwigson

Richard

Magyar

Filston

Mawana

Kalle

Björklund

Darijan

Bojanic

Dennis

Widgren

Oliver

Dovin

Simon

Sandberg

Jeppe

Andersen

Mads

Fenger

Davor

Blažević

Bjørn

Paulsen