toggle menu

14. Dennis Collander

 

Se Dennis första HTV-intervju i spelaren ovan.

 

Dennis fotbollsbana började i Västeråsklubben Barkarö SK, innan han gick vidare till Skiljebo SK som 11-åring, och från Skiljebo tog han alltså klivet till Örebro SK 2019. Efter tre år i Närkeklubben bar sedan flyttlasset till Hammarby. Den allsvenska debuten skedde 2020, och efter en stark vårsäsong 2021 blev Dennis uttagen i det svenska U21-landslaget, i samma trupp som Oliver Dovin.

 

– Jag gillar tänket Hammarby har, jag gillar spelsättet och att det är en stor klubb med ambitioner, det är därför jag är här. Nu är målet att bidra så mycket jag kan för att laget ska nå framgång och vinna så många matcher som möjligt, säger Dennis Collander.

 

– Vi har följt Dennis ända sedan han spelade i Skiljebo, och fortsatt hållit koll hans utveckling i Örebro. Vi ser honom som en så kallad high potential player, och han är en av Sveriges mest lovande i sin årskull. Vi nosade på honom redan i somras när Aimar Sher såldes till Italien, och nu var det ännu mer naturligt att ta hit honom i och med att vi sålde Aziz till Genk. Dennis är en lovande allround mittfältare, som ligger långt framme i sin utveckling, och han är även en stabil, bra person vid sidan om planen. Trots sin låga ålder har han över 30 allsvenska matcher i benen så vi får in en spelare som kommer konkurrera om en startplats direkt, säger Jesper Jansson.

Dennis facts
Ålder 21
Position Försvarare
Landskamper 3 U21, 22 U17
Nationalitet Sverige
Moderklubb Barkarö SK

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Isak

Vural

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Bubacarr

Trawally

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Joel

Nilsson

Jón Guðni

Fjóluson

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević