toggle menu

Isak Vural

I början av 2023 anslöt 16-årige Isak Vural med ett förflutet till Hammarby till klubben för ett lån på ett år från sin turkiska klubb Fenerbahce SK. 

 

Isak Vural, född i Stockholm med rötter från både Sverige och Turkiet, började i unga år spela fotboll i spanska Sant Cugat innan familjen återvände till födelsestaden 2013. Väl hemma i Sverige fortsatte karriären med spel i Hammarbys ungdomslag men efter fem år i Bajen fanns intresse från både Benfica och Barcelona. Benfica blev klubben som lyckades värva den då 12-årige Isak till sin akademi. Mellan 2018 och 2021 avancerade mittfältaren från klubbens akademi och gick hela vägen till U19. 

 

Därifrån blev han i början av 2022 såld till Fenerbahces A-lag där han debuterade den 19 april, 15 år gammal, i en vänskapsmatch mot Shakhtar Donetsk som den yngsta spelaren i klubbens historia. Under 2022 har han även representerat Turkiets U16-landslag där han noterats för ett mål på tre matcher från sin centrala mittfältsposition. Nu har han återvänt till Hammarby och skrivit på ett låneavtal som sträcker sig över 2023.

 

- Isak är en oerhört talangfull spelare som också är fostrad i Hammarby. Det skall bli väldigt intressant att se hur han utvecklas i vår miljö, säger chefsscout Mikael Hjelmberg om lånet. 

 

Isak facts
Ålder 17
Position Mittfältare
Nationalitet Sverige
Moderklubb Hammarby

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Isak

Vural

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Bubacarr

Trawally

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Joel

Nilsson

Jón Guðni

Fjóluson

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević