toggle menu

23. Jón Gudni Fjóluson

 

Se Jóns första HTV-intervju ovan.

 

Jón Gudni Fjóluson började sin fotbollsbana i Reykjavikklubben Fram, och delar därmed moderklubb med bland andra Pétur Marteinsson. Som 22-åring gick han till Belgiska Beerschot, för att året efter ansluta till GIF Sundsvall där han spelade fram till 2015. De då regerande mästarna IFK Norrköping värvade därefter Fjóluson, som kom att representera ”Peking” i två och en halv säsong innan flyttlasset gick vidare till ryska FK Krasnodar.

 

I såväl Norrköping som Krasnodar spelade Fjóluson Champions League-kval, och med Krasnodar även gruppspel i Europa League. Efter två år i Ryssland gick han i höstas vidare till norska Brann som han skrev kontrakt med 2020 ut. Under hösten gjorde han även två landskamper för Island, och totalt har det blivit 18 framträdanden i landslaget. Inför säsongen 2021 stod det sedan klart att Jóns karriär rullar vidare i Hammarby.

 

– Det känns fantastiskt att komma till Hammarby, det ska bli väldigt spännande. Det är en storklubb med ett stort och starkt stöd, och en klubb som har stor potential att nå sportsliga framgångar. Jag har ju spelat på Hammarbys hemmaarena flera gånger, och stödet från läktarna är något utöver det vanliga, sade Jón Gudni Fjóluson i samband med kontraktsskrivningen.

Jón facts
Ålder 34
Position Försvarare
Landskamper 17 A, 11 U21
Nationalitet Island
Moderklubb KL Fram

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Isak

Vural

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Bubacarr

Trawally

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Joel

Nilsson

Jón Guðni

Fjóluson

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević