4. Richard Magyar

 Richard Magyar är född i Malmö och har Åkarps IF, från orten nordostöver i Skåne, som moderklubb. Magyar provspelade som 15-åring för Malmö FF, men skrev istället på för Lunds BK, där det dock bara blev en säsong innan familjens flyttlass gick till Halmstad. Efter en säsong i Mats Jingblads och Oliver Silverholts moderklubb BK Astrio värvades Magyar till Halmstads BK och bollklubbens ungdomslag.

Efter ett år med U21 gjorde han debut i Allsvenskan i maj 2010, och året därpå blev han uttagen i U21-landslaget - vid första kallelsen var han dock tvungen att tacka nej på grund av skada, varpå Bajens mittback Marcus Törnstrand ersatte. När Allsvenskan drog igång var Magyar ordinarie i HBK och efter fyra säsonger på Örjans Vall där han också tog över kaptensbindeln flyttade han i vintras till schweiziska FC Aarau.

Då laget åkte ur högsta serien utnyttjade Magyar en klausul som tillät honom att lämna, och den 7 juli 2015 presenterades han som Hammarby-spelare. Jingblad beskriver honom som en modern mittback, med gott om allsvensk rutin trots att han inte är äldre än 24. Magyar gjorde seriedebut för Bajen i 0-1-förlusten mot IFK Norrköping den 27 juli, och etablerade sig därefter i den grönvita startelvan där han återfanns i ytterligare tio allsvenska matcher under hösten.

Richard stats

Statistik 2020 MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Statistik (karriär) MATS STA INB UTB MÅLM PASA VARG UTVR
Allsvenskan 1203

Richard facts
Ålder 28
Position Försvarare
Längd/Vikt 191 CM / 84 KG
Landskamper 2 U19, 5 U21
Nationalitet Sverige
Moderklubb Åkarps IF

Gustav

Ludwigson

Hjalmar

Ekdal

Aron

Jóhannsson

Richard

Magyar

Filston

Mawana

Kalle

Björklund

Alexander

Kačaniklić

Jean Carlos

de Brito

Darijan

Bojanic

Tim

Söderström

Dennis

Widgren

Vladimir

Rodić

Nikola

Djurdjić

David

Fällman

Simon

Sandberg

Muamer

Tanković

Oscar

Krusnell

Johan

Wiland

Serge-Junior

Martinsson Ngouali

Jeppe

Andersen

Mads

Fenger

Davor

Blažević

Abdul-Halik

Hudu

Marcus

Degerlund

Imad

Khalili