toggle menu

Sebastian Selin

P18-landsslagsmannen Sebastian Selin har Västerås IK som moderklubb där han spelade fram till 2020, då han bytte till grannen Västerås SK. Under hösten 2021 stod Sebastian Selin på utlåningslistan från VSK till HTFF där han gjorde nio matcher. Det räckte för att göra ett så pass gott intryck på Hammarbys sportsliga ledning att värvades till klubben inför 2022.

 

– Sebastian är en mycket lovande målvakt med väldigt starka fysiska egenskaper. Han är över två meter lång, så han har stor fördel av sin räckvidd, och samtidigt är han explosiv och är bra med fötterna. Han har helt enkelt en enorm potential. Han blir nu en del i vår målvaktstrio tillsammans med Davor och Oliver, och tanken är att vi säkrar att han får matchning i HTFF. Med Sebastian hos oss har vi nu två av landets mest lovande unga målvakter, beskrev sportchef Jesper Jansson sitt nya tillskott i samband med presentationen.

 

 

– Det känns bra och stort att komma till en så stor och fin klubb som Hammarby. Jag är väldigt glad att få den här chansen och jag ska göra mitt yttersta för att bidra med så mycket jag bara kan för klubben. Först och främst är målet att utvecklas som fotbollsspelare, men på sikt hoppas jag självklart att få spela matcher för Hammarby inför alla supportrar, sade "Sebbe" om sitt nya klubbval.

 

Tidigare klubbadresser: Västerås SK, Fagersta Södra IK (på lån från Västerås SK), Akropolis (på lån från Västerås SK), HTFF (på lån från Västerås SK).

 

Sebastian facts
Ålder 19
Position Målvakt
Landskamper 3 P19
Nationalitet Sverige
Moderklubb Västerås IK

Bubacarr

Trawally

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Joel

Nilsson

Aljoša

Matko (utlånad)

Williot

Swedberg

Loué

Bayere Junior

Jón Guðni

Fjóluson

Astrit

Selmani

Jusef

Erabi

Mohanad

Jeahze

Mayckel

Lahdo

Abbe

Khalili

Gustav

Ludwigson

Richard

Magyar

Kalle

Björklund

Darijan

Bojanic

Dennis

Widgren

Oliver

Dovin

Simon

Sandberg

Jeppe

Andersen

Mads

Fenger

Davor

Blažević

Bjørn

Paulsen