Match | IF Brommapojkarna - Hammarby

U21 Allsvenskan Norra, 2017-07-25 16:00


IF Brommapojkarna

1:2

(1:1)

Hammarby

IF Brommapojkarna

Hammarby

Rebin matchvinnare på Grimsta

 

Nyförvärven presenterade sig direkt när Hammarby avslutade U21-grundserien med 2-1-vinst i bortamatchen mot BP. Rebin Asaad avgjorde med en rökare i 54:e minuten medan Benny Lekström stod för flera fina ingripanden. Och så öppnade Leo Bengtsson målskyttet för Bajen, i 11:e. – Jag är väldigt glad och nöjd över vår prestation i sin helhet, säger tränare Pablo Piñones-Arce om segern.

 

Hammarby tog alltså en tidig ledning i eftermiddagens U21-match, när Leo Bengtsson fick på en vänsterslägga intill stolpen, efter Rômulos fina genomskärare. I målramen gick däremot Leos nästa avslut, bara ett par minuter senare. Strax före paus kunde Marko Nikolić, anfallaren med bakgrund i både Djurgården och AIK som i början av månaden blev klar för BP, utjämna.

 

Den andra halvleken var bara åtta minuter gången när Rebin Asaad presenterade sig – i sitt första framträdande i Bajen-tröjan fångade han upp en retur och pangade den i nät, vilket skulle bli segerbaljan mot tabelltvåan och fjolårets finalmotståndare. HIF hade också bud på ytterligare mål, dels när Rômulo prickade stolpen elegant framspelad av Imad Khalili och dels när Imad själv fick bra träff då Rasmus Emanuelsson i hemmamålet klarade. En trepoängare och bra avslutning på grundserien blev det ändå, dock med lite smolk i bägaren då Stefan Batan (i dag mittback) tvingades utgå med en smäll mot höften i slutminuterna.

 

Piñones-Arce summerar matchen:
– En jämn tillställning där båda lagen skapar chanser, och där man också fick turas om att föra matchen. Vi har dock ett par chanser fler än de, som det ska bli mål på med lite bättre skärpa.

 

– När det gäller nyförvärven är Benny Lekström stabil i målet, och manar på försvaret och styr, vilket ger ett lugn till våra spelare. Rebin Asaad tar för sig och styr spelet från sin mittfältsposition, och man ser att han har mycket boll i sig. Bra fötter och bra driv. Att han sedan dessutom får avgöra är kul.

 

– Vi gör i det stora hela en väldigt bra match, där A-lagsspelarna är med och driver på väldigt bra i dag. U19-killarna får därmed lättare att prestera. Jag är väldigt glad och nöjd över vår prestation i sin helhet.

 

Matchfakta följer, men finns även här sålänge.

 

Foto: Samir Benhajji