Match | GIF Sundsvall - Hammarby

U21 Allsvenskan Norra, 2017-07-12 15:00


GIF Sundsvall

2:1

(1:0)

Hammarby

GIF Sundsvall

Hammarby

Uddamålstorsk för ungt HIF – “Framtiden kan bli ljus”

 

HIF reste norröver med 19-årige David Alm (bilden) som lagets ålderman, och flera U17-spelare luftades. GIF Sundsvall, med nio A-lagsspelare, vann – dock bara med uddamålet, 2-1 (1-0). David Myrestam gav ”Giffarna” ledningen och Peter Wilson utökade, men Marcus Mitanders reducering skapade nerv. – En härlig utmaning för U19 att börja andra halvan av säsongen med, säger tränare Klebér Saarenpää.

 

Saarenpää om matchen:
– En härlig utmaning för U19 att börja andra halvan av säsongen med. I första halvlek är vi bra med och står bra i vår defensiva organisation. Vi släpper in 1-0 i 23:e på en hörna som dimper ner i straffområdet och där vi inte är bestämda nog för att rensa undan bollen. Sedan släpper vi även till ett friläge, då vi inte orienterat oss och följer löpningen, men Tomas Wåhlin visar sin klass en mot en och räddar.

 

– I andra halvlek kommer vi inte igång från start och Sundsvall dominerar totalt, och de får betalt i 49:e via en djupledsboll som vi missar, och där Tomas missbedömer sin utrusning och blir rundad. Efter 2-0 hänger vi lite med huvudena, men efter ungefär en kvart börjar vi komma tillbaka i matchen, med lite mer bollinnehav. Vi får till reduceringen i 69:e vilket ger oss än mer energi, och vi avslutar matchen väldigt starkt. Dock ska det tilläggas att Sundsvall byter ut en hel del A-spelare mot slutet.

 

– En bra prestation trots allt, men ett tråkigt resultat. Killarna ska dra lärdom av denna match och få en större förståelse för vad som ska till, för att ta steget in i seniorvärlden, framför allt i duellspelet. Kul att se U17-killarna kliva in och visa goda takter. Framtiden kan bli ljus om vi kämpar hårt.

 

Mattias Jansson