Match | Halmstads BK - Hammarby

P19-Allsvenskans slutspelsserie, 2018-08-25 19:15

Publiksiffra: 50

Halmstads BK

3:0

(1:0)

Hammarby

Halmstads BK

Hammarby

U19: Bortaförlust mot HBK – ”De sålde sig dyrt”

 

HIF hade i dag en mindre rolig lördagskväll i Laholm, dit Halmstad förlagt dagens U19-slutspelsmatch. Blixten slog ner i närheten; matchen kunde sparkas igång först framemot Rapport-dags, och sedan föll Bajen med 0-3. – Vi ska definitivt ta med oss att vi inte släpper instrumenten, även om den sista tonen är falsk i kväll, säger tränare Lukas Syberyjski.

 

Första förlusten i slutspelserien, hur är läget i kväll?
– Det är klart att det är tungt efter en förlust, men solen går upp i morgon också…

 

Jag har förstått det som att vi blev straffade av omställningar i dag.
– Det är korrekt. Halmstad är väldigt skickliga och väldigt synkroniserade, och har tränat på ett omställningsspel, som de utför väldigt bra i hög hastighet. Vi ser det tidigt, och korrigerar utifrån det, men de är skickliga. 1-0 får de vid precis rätt tillfälle i matchen, när vi just skapat tryck på dem. Vi har ett motsvarande avslutsläge där vi skjuter över, och 1-1 i paus hade ju underlättat.

 

– De inleder också andra halvlek på ett sätt som oroar oss, och de skapar lägen. Jag tycker ändå att vi kliver ut från start i båda halvlekarna och trycker ner dem, genom ett furiöst jobb från våra anfallare, Samouil Izountouemoi och Jake Larsson. De är mer eller mindre heroiska i dag – på egen hand trycker de ner en trebackslinje och en sittande mittfältare, de gör det väldigt bra.

 

Vi lär inte få se dig skylla på vädret, direkt…
– Haha, nej, vad som helst kan hända. Domaren som har koll på åskläget skickar in oss i omklädningsrummet eller ut på planen. Halmstad kör verkligen som fan. Det är full kareta – de förhåller sig till vår matchplan med disciplin, mod och tempo som vi förmodligen bara skådat en gång tidigare i år, mot BP. Det finns definitivt inga ursäkter.

 

Med halvtimmen kvar drog dock HBK på sig en utvisning, strax efter att man gjort 2-0. Hur agerade Bajen utifrån det?
– Vi började slå ännu tydligare på utsidan genom att använda Elias Durmaz som kom in i paus högre upp till vänster och Abiel Sequar högre upp till höger, då kunde vi komma in bakom deras ytterbackar. De var annars väldigt skickliga på att försvara sig vid våra inlägg, men när vi började söka inspel och sticka in bollar, så skapade vi också fler chanser. Skickligheten i sistapassningen fanns dock inte riktigt där. Bollen gick ut över kortlinjen, fastnade på en häl, eller så slängde sig en HBK-back och täckte med huvudet före. De sålde sig verkligen dyrt i kväll, och försvarade sig bra sista 30.

 

– Vi släppte också upp en till spelare, Oliver Svalander som byttes in, då vi ville få in ytterligare en vänsterfot. Durmaz hamnade då mer centralt, och vi blev mer kreativa. Men vi ska kolla över varför vi hamnar i så många inläggslägen. Kanske bör vi avsluta tidigare mot en låg backlinje. De skott vi har behöver vi hur som helst hålla under ribban.

 

Vad finns det för positivt att ta med sig, utöver anfallarnas arbete?
– Vi ska definitivt ta med oss att vi inte släpper instrumenten, även om den sista tonen är falsk i kväll. De här killarna kör tills domaren blåser, och hade han inte gjort det, så hade de fortfarande öst på. Det finns inget stopp i dem. Det ser vi som en stor styrka, och vi ser med tillförsikt på de kommande omgångarna, där Malmö FF på hemmaplan står först på schemat i en septembermånad som kommer att bli väldigt intressant för vår del.

 

Siffror, HBK-HIF 3-0 (1-0):
Avslut 9-12 (3-8)
Avslut på mål 8-6 (3-5)
Hörnor 1-11 (0-7)

 

Närmre bestämt spelas hemmamatchen mot MFF lördagen den 1 september klockan 14.00, på Hammarby IP. Tabellen finns här.

 

Mattias Jansson

Startelva

Oliver Nnonyelu Dovin
Lucas Cedermark
Hampus Söderström
7.
Olle Edlund
8.
André Alsanati
13.
Abiel Sequar
15.
Mattias Wedin
20.
Abdul-Halik Hudu
23.
David Nilsson

Arena

Halmstad Arena

Avbytare

Sebastian Kaburek
Jake Larsson
Jesper Tamimi
William Olin
Oliver Svalander
11
Elias Durmaz
14
Samouil Izountouemoi

Domare

Fabian Bodin, Onsala

Mål

  • 1-0 Alexander Johansson (25)
  • 2-0 Edvin Kurtulus (51)
  • 3-0 Nils Hedström (69)

Kort

  • Gabriel Wallentin (60)
  • Abiel Sequar (62)
  • Jake Larsson (67)

Byten

  • Lucas Cedermark / Elias Durmaz (46)
  • Mattias Wedin / Oliver Svalander (68)