Match | Hammarby - Djurgårdens IF

P19-Ligacupen, 2018-03-10 13:00


Hammarby

1:1

(0:0)

Djurgårdens IF

Hammarby

Djurgårdens IF

U19-Ligacupen: 1-1 mot DIF – “Känner med våra spelare”

 

Hammarby behövde en seger för att ta över förstaplatsen i Ligacupens gruppfast från Djurgården, men fick nöja sig med kryss. DIF tog ledningen i mitten av andra halvlek, och Jake Larssons logiska kvittering kom därefter för sent, i 89:e minuten. – Vi i ledarteamet känner med våra spelare i dag. De utför det vi ber om, men belönas ändå inte med poängen, säger tränare Lukas Syberyjski.

 

– Vi skapar tillräckligt med chanser i dag för att vinna matchen, men saknar den där avgörande skärpan och skickligheten i avsluten. Djurgården är ett skickligt lag som bjuder upp till att hålla ett högt tempo i matchen, säger tränare Lukas Syberyjski.

 

Den första halvleken på Årsta IP var jämn. Djurgården var starkare under den första delen och skapade några nästan-lägen men därefter, efter 20-25 minuter, kopplade Hammarby ett ordentligt grepp. Dock kunde inte heller Bajen få fram de riktigt heta målmöjligheterna.

 

I andra halvlek fortsatte Hammarby att trycka på, och började också att alltmer kunna omvandla spelövertaget till klara chanser för att ta ledningen. DIF stack upp och vispade upp bollen i ribban, vilket väckte dem, och kort därpå (i 60:e) gjorde dom blårandiga 0-1. Därefter handlade det bara om Bajen-offensiv, med lägen att göra såväl 1-1 som 2-1.

 

– Dessvärre räcker det inte till mer än oavgjort. Vi i ledarteamet känner med våra spelare i dag. De utför det vi ber om, men belönas ändå inte med poängen, avslutar Syberyjski.

 

Redaktionen

Startelva

Arena

Årsta IP

Avbytare

Domare

Mål

  • 1-1 Jake Larsson (89)

Kort

Byten