Match | Hammarby - Täby

P19-Allsvenskan Norra vår, 2018-04-07 13:00

Publiksiffra: 169

Hammarby

0:0

(0:0)

Täby

Hammarby

Täby

U19: Mållös hemmapremiär – “Jämn match mot stark motståndare”

 

U19-lagets hemmapremiär i ett faktiskt ganska behagligt vårväder på Årsta IP, där Täby stod för motståndet, slutade 0-0. I fjol blev båda mötena med Täby, som då gick till SM-semifinal, klara förluster. I dag var Hammarby närmast segern, även om gästernas omställningar och fasta situationer inte var ofarliga. – Täby sätter en seniorkaraktär på matchen, det hjälper våra spelare som verkligen tävlar i dag, säger tränare Lukas Syberyjski.

 

Efter en 0-0-match ska, förstås, defensiven lyftas. I den grönvita backlinjen startade till vänster återigen William Olin, som kom till Bajen inför säsongen, efter att ha fostrats i IFK Tumba där han gjorde A-lagsdebut som 15-åring. Centralt fick Mattias Wedin, som visades ut redan i första matchminuten senast lagen möttes, revanschera sig med att hålla rent. I en ganska jämn och låst första halvlek, mot sedvanligt fysiskt starka Täby, tog Hammarby över chansfördelningen lite de sista tio minuterna. Dock kunde man inte ta sig till riktigt heta möjligheter för att ta ledningen.

 

Efter paus satte sig den matchbilden än mer. Täby släppte till väldigt lite, med några undantag. Abiel Sequar hade en distansboll tätt utanför, strax efter avspark. Kvarten in var det återigen Kevin Jarrett som drog upp anfallet när Samouil Izountouemoi sköt från nära håll. Kims Pavlovskis i bortaburen klarade, och fick returen i skopan när den gått rakt på ”Samos” benskydd. André Alsanati skar kort därpå in från höger och fick på ett rappt avslut som slickade första stolpen.

 

Med en fjärdedel kvar av matchen fick Täby kantfrispark till vänster om Bajens straffområde. De grönvita kunde freda sig framför egen mållinje två gånger om – en dubbelchans som var matchens klaraste. Elias Durmaz byttes in med 20 minuter kvar och nåddes av en långboll, där Pavlovskis skrek ”målvakt!” men inte alls var först. Mellan volleyavslutet och mållinjen hann dock mittbacken stå i vägen. Närmast att ordna HIF-seger var sedan Sequar, vars rökare i slutminuterna nog på väg i nät, men via en Täby-skalle styrdes decimetern över.

 

Syberyjski om matchen:
– En jämn match mot en stark motståndare som spelar extremt tydligt. Täby sätter en seniorkaraktär på matchen. Motståndet hjälper våra spelare som verkligen tävlar i dag, och många gör personbästa.

 

– Det är bra att vi blir bättre och bättre ju längre respektive halvlek lider. Under de perioderna i matchen har vi lägen att avgöra. Samtidigt bör man komma ihåg att Täby har straffsituationen i första, och en väldigt bra chans i andra. Ett rättvist resultat i en match som satt ihop. På måndag fortsätter vi jobba.

 

Här hittar du tabellen.

 

Mattias Jansson

 

Foto: Peter Jonsson

Startelva

Jake Larsson
William Olin
1.
Giuliano Gatica
4.
Albin Hultin
8.
André Alsanati
10.
Kevin Jarrett
13.
Abiel Sequar
14.
Samouil Izountouemoi
15.
Mattias Wedin
17.
Jakob Rylander
23.
David Nilsson

Arena

Årsta IP

Avbytare

Hampus Söderström
Oliver Svalander
Lucas Cedermark
Sebastian Kaburek
7
Olle Edlund
11
Elias Durmaz

Domare

Jonas Dahl

Mål

Kort

  • Abiel Sequar (38)
  • David Nilsson (51)
  • Kevin Jarrett (53)
  • Giuliano Gatica (74)

Byten

  • Samouil Izountouemoi / Elias Durmaz (73)
  • Jake Larsson / Olle Edlund (74)
  • André Alsanati / Lucas Cedermark (90)
  • Abiel Sequar / Hampus Söderström (91)