Match | Hammarby - Täby FK

U19 Allsvenskan Norra, 2017-09-30 12:00

Publiksiffra: 72

Hammarby

1:4

(1:2)

Täby FK

Hammarby

Täby FK

Tåget gick – 1-4 mot Täby: “Tråkig sorti”

 

I dag lämnade slutspelståget perrongen, i form av Roslagsbanan. Ett mer tänt Täby kunde vända hem med en 4-1-vinst mot Hammarby, som inte åstadkom speciellt mycket mer än Marcus Mitanders 1-2-reducering just innan pausvilan. – Vi förmår inte
att vara i närheten av att skapa nerv om poängen i dag, säger en besviken Bajen-tränare, Klebér Saarenpää.

 

Uppgiften blev inte lättare av att Bajen saknade avstängda Jakob Rylander, Olle Edlund och Samouil Izountouemoi samt skadade eller sjuka Mattias Wedin, Eeti Ämmälä och Tomas Wåhlin. Men framför allt saknade man den skärpa och tändning som Täby visade upp. Skärpan mot det omdanade grönvita försvaret gav gästerna tidig utdelning, och tändningen gjorde att man inte släppte in Hammarby i matchen.

 

Det hette ju inför matchen att HIF behövde hjälp av Djurgården i slutomgångarna, men de tankegångarna kom på skam snabbt, och minst lika mycket hade ju AIK behövt den hjälp som HIF inte kunde bistå med i dag. Bajen inledde ändå skapligt, men typiskt för dagen och för hösten var det, när Täby tog ledningen i svallvågorna efter en grönvit hörna. Första avslutet i omställningen i 18:e minuten täcktes, men det andra förpassade Simon Sultan i nät, via Giuliano Gaticas vänsterstolpe.

 

Knappa halvtimmen in fick André Alsanati för mycket fot under skottet sedan David Alm spelat in centralt, och istället kunde TFK utöka kort därpå, efter ett inkast till höger. Via backben hamnade bollen hos Mathias Ericsson vid bortre stolpen, och denne kunde nästan promenera in över mållinjen. Abel Girma, i dag bredvid Marcus Mitander på topp, kom fel till en nick från nära håll tre minuter innan vilan och vi såg ut att gå till halvtid med 0-2. Mitander ville dock annorlunda, och fick dit reduceringen i 44:e.

 

Någon injektion hann det aldrig bli. En kantfrispark från höger resulterade i att Linus Ferde nickade in 1-3, redan fyra minuter in i andra halvlek. Hammarby försökte med Alm som vänsterytter och U17-lagets inbytte Lucas Cedermark centralt offensivt, men kom inte närmre än ett halvvolleyinlägg med kvarten kvar, där Alsanati inte fick igenom avslutet.

 

Istället kontrade Täby in 1-4 i 89:e, genom Niklas Gordon Sowersby, när Bajen tvingats till chansbrytningar på det centrala mittfält där bortalaget vunnit i princip varje andraboll redan tidigare i matchen. Den teoretiska chans till slutspel som fanns kvar är nu borta, och Hammarby får fokusera helt på sitt i de två avslutande omgångarna. Där står Gefle borta den 7 oktober och Åtvidaberg hemma på programmet – matcher mot lag kring nedflyttningsstrecket som kan bli nog så tuffa, om man inte kan plocka fram mer av i princip allt än vad man mäktade med i dag.

 

Saarenpää om matchen:
– En tråkig sorti ur toppstriden i dagens match, då vi inte förmår oss själva att vara i närheten av att skapa nerv om poängen. 0-1 och 0-2 i första halvlek ska vi kunna klara av att förhindra på ett bättre sätt. Det sätter oss i en svår sits då Täby är disciplinerade bakåt och inte bjuder på något överhuvudtaget.

 

– Täbys arbetssätt passar perfekt till resultatet för dem, och vi är tyvärr inte skickliga nog för att skapa tillräckligt framåt, för att komma in i matchen igen. Det behövs en gedigen laginsats av alla, för att lyckas i en match av denna karaktär.

 

– Gefle och Åtvidaberg återstår i seriespelet, och där ska vi stå för två helgjutna insatser där vi gör jobbet hela vägen in. Därefter går Ligacupen in i första fasen, vilket avslutar matchandet för säsongen.

 

Mattias Jansson

 

Statistik, HIF-TFK 1-4 (1-2):
Avslut totalt 9-11 (3-7)
Avslut på mål 3-10 (1-7)
Frisparkar för 7-8 (5-5)
Offside 2-6 (0-4)
Hörnor 5-1 (1-0)
Gula kort 2-3 (1-1); Jarrett, Gatica
Publik 72

 

Foto: John Fransson

Startelva

1.
Giuliano Gatica
2.
David Alm
4.
Albin Hultin
8.
André Alsanati
9.
Marcus Mitander
10.
Kevin Jarrett
11.
Elias Durmaz
13.
Abiel Sequar
16.
Adnan Vrana
19.
Abel Girma
23.
David Nilsson

Arena

Kärrtorps IP

Avbytare

Lucas Cedermark
18
David Rylander
24
Isaaq Raghe

Domare

Adli Assali, Segeltorp

Mål

  • 0-1 Simon Sultan (18)
  • 0-2 Mathias Ericsson (33)
  • 1-2 Marcus Mitander (44)
  • 1-3 Linus Ferde (50)
  • 1-4 Niklas Gordon Sowersby (89)

Kort

  • Kevin Jarrett (39)
  • Giuliano Gatica (69)

Byten

  • Marcus Mitander / Lucas Cedermark (69)
  • Elias Durmaz / David Rylander (82)
  • Albin Hultin / Isaaq Raghe (86)