30 maj 2023

0-2-förlust på hemmaplan

Annons
banner
Annons
banner

Kvällens hemmamatch mot Värnamo slutade i 0-2-förlust efter att ett tillbakatryckt Hammarby försökt spela sig fram med svårigheter. Det var i stället motståndarlaget som i matchens andra halvlek skulle ta ledningen och lite senare utöka denna. Bajen fick stå för säsongens första förlust på hemmaplan inför 19 420 på läktarplats som vid inmarsch hyllade “Matte” Werner inför hans 70-årsdag.

Hammarby spelade till en början bra och vann boll högt upp i plan tack vare ett energifyllt presspel, anfallet som skapades efter avsparken resulterade i matchens första chans, när Montader Madjed drog till med ett långt inlägg, men där August Mikkelsen inte nådde upp med huvudet. Några minuter efter hittade Simon Strand fram på vänsterkanten efter en brytning och vek in, med högt tempo och sköt på volley, men där skottet vart felriktat.

I den åttonde minuten bröt Madjed ett anfall och vann boll långt ner i plan. Sedan var det oklart om han rensade eller om han tittat upp, för den långa bollen han slog nådde Nahir Besara vid mittplan, som tillsammans med Adi Nalić kom springande mot två rödklädda. Besara spelade vidare bollen direkt mot Nalić, som blev avinkad för offside, men ändå gick för avslut som målvakt Jonathan Rasheed täckte.

Matchstarten var bra för Hammarby som hade ett tryck på motståndarna. Men sedan lyckades Värnamo få kontroll över spelet och blev spelförande mot ett i stället tillbakatryckt Hammarby, som tappade mycket boll och inte fick till spelet. Det blev då motståndarlaget som fick stå för halvlekens chanser, som var flera, men där skotten antingen gick över, utanför eller på en grönvit spelare och första halvlek slutade mållöst.

Ledningsmålet kom sedan när Värnamo spelat sig i genom Bajen från mittplan och Gustav Engvall spelades fri av Oscar Johansson inne i Bajens straffområde, han rullade sedan enkelt in bollen till höger om Oliver Dovin. Efter ledningsmålet föll dock Värnamo tillbaka och Hammarby fick ta mer plats. Kort därefter kom en löpande Jusef Erabi mot en långboll och kolliderade med Rasheed, innan Mohammed Al-Hakim hann blåsa av för befarad huvudskada rullade Nahir Besara in bollen i mål, men som dömdes bort då det istället blåstes frispark till Värnamo. De vassaste chanserna skulle komma först i 72:a minuten då Erabi kommit fram i straffområdet via Besara, men där hans avslut täcktes av Värnamo-back. Returen, fångade Madjed in och avlossade skott som Rasheed fick svårt att hålla borta, den returen i sig blev farlig men då målområdet var tomt på grönvita kunde motståndarbackarna nicka undan den. Hammarby höll sig kvar på den sista tredjedelen och motade in inlägg efter inlägg, fyra minuter senare visade Shaquille Pinas upp sig när Besara spelade vidare till Pinas utanför straffområdet som i sin tur snurrade sig förbi Wenderson Nascimento och testade skott, ett hårt sådant som gick över mål.

0-2-målet kom sedan i den 79:e matchminuten efter att Värnamo fått en fripark i mitten på Hammarbys planhalva. En lång sådan som Viktor Bergh skarvade in i plan till Engvall som kunde spela ut till vänster där en ohotad Albin Lohikangas obesvärat fick placera in bollen vid vänstra stolpen. Dovin var visserligen på skottet med handen, men skottet var tillräckligt hårt för att passera förbi. Efter det andra målet blev slutminuterna svårspelade och Bajen har svårt att få kontroll över spelet, vilket resulterade i säsongens första förlust på hemmaplan.

På söndag beger sig laget till Halmstad för nästa allsvenska omgång, denna gång på Örjans Vall – köp biljetter här!

På fredagen veckan efter väntar hemmamatch mot Brommapojkarna på Tele2 Arena, avspark 19.00 – köp biljetter här!

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr