15 mars 2024

Montader Madjed matchvinnare mot Sandviken

Annons
Annons

I den första av två fredagsmatcher på Tele2 Arena slog Hammarby Sandvikens IF med 1–0. Montader Madjed gjorde matchens enda mål efter ett snyggt väggspel med "Abdo" Boudah.

Förutom försvarsklipporna Blažević och Fenger var det en ung Bajen-elva som tog sig an SIF.

Sandvikens IF är en anrik förening med 21 allsvenska säsonger på kontot, men med storhetstiden långt bakom sig. Den senaste allsvenska säsongen var 1961. I år spelar man i näst högsta serien för första gången sedan 1991.

SIF, såklart väl medvetna om att det numera nästan är mer regel än undantag att nykomlingar i Superettan tar sig direkt upp till Allsvenskan (det har skett vid fyra tillfällen de senaste fem åren) visade ingen överdriven respekt inför ett folktomt Tele2 Arena.

”Rödvästarna” ordnade sånär en chocköppning när de tvingade Davor till en reflexräddning redan efter en och en halv minut. Ganska omgående efter det tog dock Hammarby tag i bollen och fortsatte att kontrollera innehavet halvleken ut. Men utan att få hål på ett lågt stående och kompakt Sandviken.

Elezaj inblandad i mycket framåt

Gent Elezaj som utgick från en av de tre centrala mittfältspositionerna var nära att ändra på det.

Han hade själv ett avslut från nära håll ur snäv vinkel som målvakt Felix Jakobsson styrde bort, och strax därpå en passning som frispelade framstormande vänsterbacken Anton Kralj som prickade stolpen. Strax därpå fick Jakobsson problem på en Elezaj-hörna, men domaren gav målvakten frispark.

I den första halvlekens slutminuter såg det ut som att Deniz Gül hade sprungit till sig en straff efter att ha ryckt ifrån SIF:s Adam Kiani. Men domaren valde att fria Kianis glidtackling bakifrån och i stället var det sekunderna efteråt nära ett friläge åt andra hållet. Davor var fortsatt pigg i målet och nickade undan djupledsbollen en bra bit utanför sitt straffområde.

Kanonstart på andra

I den andra halvleken drog Bajen upp tempot från start. Efter knappa fem minuter spräckte Montader Madjed målnollan med ett kontrollerat avslut som blev möjligt tack vare ett snyggt väggspel med ”Abdo” Boudah.

Därpå följde en Hammarbyperiod som kunde och kanske borde ha renderat fler mål. Avslut från Gül, Elezaj och inbytte Rafferty tog sig inte förbi målvakten.

Inte heller Sandviken, som tog för sig mer och mer ju längre halvleken gick lyckades hitta nät trots ett par kvalificerade chanser.

Med knappa kvarten kvar fick två tonåringar känna på A-lagsspel när Emil Reyes Rigö och Divine Teah släpptes in. De fick i slutminuterna sällskap av P19-lagkamraten William Loqvist.

Då hade Deniz Gül precis fått se ännu ett avslut räddas från nära håll och ett distansskott pricka ribban. Även om Deniz och Hammarby gjorde sig förtjänta av fler mål blev det inga.

Fredagsmatchandet inleddes därmed med en 1–0-seger med mersmak, om än mot ett mindre namnstarkt motstånd än den sena eftermiddagsmotståndaren IFK Göteborg.