9 april 2024

1-1 i hemmapremiären för HTFF – "En okej insats"

Efter förlust i första omgången tog HTFF på måndagskvällen emot Nordic United, som kvalade till Superettan i höstas. Man fick med sig en poäng efter tidigt mål av Melvin Bajrovic och kvittering av bekantingen Aziz Harabi i början av andra halvlek. Här är tränare Fredrik Samuelssons syn på matchen.

– Vi startade matchen på ett bra sätt och tog ledningen redan i den sjätte minuten. Resten av första halvlek genomförde vi relativt väl. Vi var kompakta i försvarsspelet och tillät inte motståndarna att hota oss på allvar. Vi var helt okej med bollen och skapade en del lägen. Dock borde vi kunnat ha längre perioder av etablering på offensiv planhalva, särskilt med tanke på att jag upplevde att vi hade lägen till detta.

– Andra halvlek inledde vi svagt. Vi tappade bollen lite väl enkelt ett antal gånger vilket ledde till att vi fick försvara oss lågt under en längre period. Efter kvitteringen upplevde jag också att vi blev en aning stressade och detta utnyttjade motståndarna genom att pressa oss ännu högre upp. Vi tog oss dock tillbaka i matchen och sista kvarten hade vi flera lägen att ta ledningen. Tyvärr saknade vi kvalitet och kyla i de avgörande momenten, vilket gjorde att det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.

– Som helhet en okej insats, men med stor förbättringspotential. Vi arbetar vidare under veckan för att förhoppningsvis spela bättre under längre perioder kommande helg.


Foto: Mattias Saaranen och Anders Ögren

Nyheter

Hammarby TFF