15 juni 2023

4-1-vinst mot BP

Hammarby fick som väntat hål på BP tidigt, då Madelen Janogy snappade upp en brytning och lurade Nichole Persson i bortaburen i elfte minuten. Nästan direkt på avspark var Maika Hamano nära ett konstmål, men då islossningen uteblev förvandlades istället första halvlek till en hafsig historia. Bajen fick upp bolltempot men lyckades inte med mycket mer och BP kunde utjämna. 1-1 i paus blev ändå 4-1 till sist, då HIF-skärpan var bättre uppskruvad i andra. Simone Boye visade att hon kan göra mål med fötterna och nickade sedan fram just inbytta Sara Kanutte till 3-1. Och visst levererade Ellen Wangerheim omgående hon med, då hon fastställde segersiffrorna med knäet. De grönvita är därmed allsvensk tvåa. Mer följer.