30 maj 2024

5-2-seger för P19 – "Har stunder där vi är bra"

Hammarbys P19-lag tog på onsdagskvällen tre poäng i kraft av 5-2 mot GIF Sundsvall. Här summerar tränare Daniel Erlandsson matchen.

Erlandsson om 5-2 mot "Giffarna":


– Vi öppnar matchen bra. Vi är bra på bollen och riktade framåt, vilket gör att motståndarna blir låga i sitt försvarsspel direkt. Efter drygt en kvart gör Seif Ali Hindi 1-0 på nick efter att vi snabbt vänt på spelet. 2-0 gör Gustav Andrén efter inspel från vänsterkanten sju minuter senare. Är vi skarpare framför mål gör vi ett par till. Men vi har också en lite sämre period mot slutet av halvleken, där vi tappar boll lite för enkelt och GIF Sundsvall också bränner en straff.

– Andra halvlek startar ganska likt den första; vi har mycket boll. Gent Elezaj gör 3-0 med halvtimmen kvar. Vi släpper sedan till två snabba reduceringar, en frispark direkt i mål och en på inspel från vår vänstersida där vi inte försvarar oss på ett bra sätt alls. Wilson Lindberg och Dennis Asprilla gör varsitt fint mål i slutet av matchen och vi vinner med 5-2. Vi har stunder där vi är bra, men de stunderna behöver bli fler och under längre tid i matcherna. Vi har en bit kvar till det.

Matchfakta finns här och tabell här. Nästa omgång spelas redan på söndag, då Bajen tar emot Öster på Kanalplan med avspark 16.00.

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

P19