1 februari 2024

A-lagskontrakt för Lykke Ihrfelt – ”Känns otroligt roligt och motiverande”

17-åriga Lykke Ihrfelt har redan nu hunnit med att uträtta en hel del på planen. Hösten 2021 gjorde hon debut i F15-landslaget och totalt har det än så länge blivit 15 blågula framträdanden. Säsongen 2022 slutade med att Bajen blev svenska mästare på F17-sidan och i fjol upprepades SM-guldbedriften på F19-nivå, medan Ihrfelt dessutom gjorde A-lagsdebut i cupsegern mot Enskede. Nu blir Lykke en del av Hammarbys A-trupp. Kontraktet är skrivet över två år.

Lykke Ihrfelt, bördig från Saltsjöbaden, har ortens SIF som moderförening men har tillhört Hammarby IF och klubbens flickakademi sedan 2019. Efter att ha deltagit i flertalet träningsmatcher med A-laget kom alltså det första framträdandet i tävlingssammanhang på Enskede IP den 17 oktober i fjol. Två veckor senare nätade hon för första gången i blågul skrud då hon satte dit 2-0-målet i F17-bortasegern mot Rumänien, efter att tidigare under året ha lirat sitt första mästerskap för Sverige; F17-EM i Estland. Nu står det alltså klart att talangen flyttas upp i Bajens allsvenska trupp.



– Vi är glada över att lyfta ytterligare en spelare från akademin. Det är den tredje spelaren från samma åldersgrupp och lag. Jag var med när Lykke kom till Hammarby och hon var en lovande spelare som jag har följt sedan dess. Hon har under 2023 tränat mycket med oss och vi tycker hon är redo att vara med oss fullt ut. Lykke är en mångsidig spelare som kan spela på flera positioner men som oftast verkat i en offensiv roll. Jag ser med spänning fram emot att fortsätta följa hennes utveckling i A-laget, säger Hammarbys sportchef Johan Lager.

– Det känns otroligt roligt och motiverande att få skriva mitt första kontrakt med just Bajen. Min målsättning att komma upp till A-laget har jag haft länge och det känns väldigt kul. Jag ser fram emot att få fortsätta utvecklas med så duktiga spelare, säger Lykke Ihrfelt.


Foto: Bildbyrån

Nyheter

Dam