7 mars 2024

Alice fortsätter med bindeln – här är kaptensteamet för 2024

I samband med lördagens cuppremiär står det nu klart hur lagkaptensteamet ser ut för 2024. Alice Carlsson fortsätter bära bindeln med tre vicekaptener bakom sig i form av Julia Roddar, Emilie Joramo och Jonna Andersson. Kvartetten utgör även lagets interna spelarråd.

Huvudtränare Martin Sjögren:

– För mig har det alltid varit viktigt att ha en stark förankring i spelartruppen och låta spelare känna en delaktighet i utvecklingsarbetet med gruppen. Kaptensteamets roll i denna process fyller en viktig funktion som ett mellansteg för att effektivisera kommunikationen inom vår sportsliga organisation.

– Spelarna som är med i teamet, som också har funktionen som spelarråd, har en stark ställning i klubben och inom gruppen. Spelarna utgör en bra mix av erfarenhet, ledarskap, kommunikativ förmåga och är bra förebilder. Vi har många spelare med fina ledaregenskaper i vår spelartrupp, men valet har fallit på dessa fyra.

Alice Carlsson:

– Jag känner mig såklart väldigt stolt, glad och ärad på alla sätt att få fortsatt förtroende att vara lagkapten. Jag skulle säga att jag vågar ta mer ansvar nu än vad jag kanske gjorde under mitt första år i Bajen. Jag har fått erfarenhet och stött på många spelare under åren som lärt mig extremt mycket. Oavsett om jag har bindeln eller inte är jag precis samma person som när jag kom hit, men kanske mer erfaren och mogen person än för fyra år sen.

Julia Roddar:

– Det känns jättekul och ärofyllt! Vi har många ledare i det här laget och det känns som en naturlig roll att ta. Jag har spelat i många år så det känns kul att få ta lite extra ansvar. Jag kanske inte är den som pratar väldigt mycket, men jag tror att jag visar det genom mitt spel. Jag försöker vara professionell i allt jag gör, ta ett extra stort ansvar vid match och hjälpa mina lagkamrater.

Emilie Joramo:

– Jag är otroligt stolt över att få vara en del av kaptensteamet i en så stor och fin klubb som Hammarby! Det förtroendet betyder mycket för mig och något jag värdesätter väldigt högt.

Jonna Andersson:

– Det är en ära att få vara en av de fyra utvalda. Det ändrar egentligen inte så mycket på mig eller hur jag ska vara utan jag ska fortsätta bidra med mina ledaregenskaper och erfarenheter, och såklart finnas där för laget och klubben i alla lägen. Vi har ett otroligt bra och starkt lag med många ledare så oavsett att vi är utvalda så är vi en grupp där fler ledare finns vilket känns fantastiskt och är en styrka!

Klicka här för att köpa biljetter till lördagens cuppremiär inför storpublik hemma mot Djurgården.

Foton: Bildbyrån och Henric Wauge

Nyheter

Dam