10 januari 2024

Anfallaren Elton Hedström förstärker HTFF

HTFF har förstärkts med den målfarliga anfallaren Elton Hedström. Han kommer från en säsong där han gjorde 22 mål på 24 matcher för Skellefteå FF i division 2.

– Alla som spelar i HTFF vill spela i Hammarbys A-lag. Det är det jag kommer att kämpa för varje dag, säger han.

Även för HTFF är nu försäsongen officiellt igång, och på plats från start är nyförvärvet Elton Hedström. Kontraktet anfallaren skrivit på för HTFF sträcker sig över tre år.

- Vi är väldigt glada att Elton valt att fortsätta sin karriär i HTFF och Hammarbys organisation. Intresset för Elton var ganska stort från klubbar högre upp i seriesystemet och att han då valde att komma till södra Stockholm sätter vi ett stort värde på. Vi ser en stor potential i honom, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

20-åringen började spela fotboll i kvartersklubben Ersmark i Umeå och tog som tonåring klivet till Umeå FC:s akademi, det var också i UFC som han debuterade på seniornivå i division två.

2022 drog han till USA och spelade fotboll i den högsta collegedivisionen, när han återvände till Sverige var det till Skellefteå FF och division 2 där det blev en omedelbar målsuccé. 22 mål på 24 matcher.

– Det är så klart jätteroligt att det gick så bra och att jag gjorde många mål. Men jag tycker att jag tog mest steg runtomkring och blev bättre i själva spelet. Jag tog verkligen steget från junior till senior och det känns som att tiden i USA hjälpte mig mycket.

Efter den målrika säsongen föll valet på HTFF för att ta nästa steg i karriären.

– Det fanns alternativ. Men jag var nere och hälsade på i november och fick en väldigt bra känsla. Det känns som rätt steg för mig. Det är ju en jättebra miljö att utvecklas i och det är många som har tagit klivet till A-laget. Alla som spelar i HTFF vill spela i Hammarbys A-lag. Det är det jag kommer att kämpa för varje dag, säger han.

Vid sidan av fotbollen har Elton pluggat på heltid, och han planerar att fortsätta med universitetsstudierna.

– Tanken är att fortsätta med det men kanske gå ner lite i tid. Det är skönt att ha något utanför fotbollen.

Foto: hammarbyfotboll.se

Nyheter

Hammarby