2 juli 2023

Angående VAR och Fredrik Reinfeldts uttalanden

Annons
banner
Annons
banner

Det är med oro föreningsstyrelsen för Hammarby IF Fotboll, och ledningen för Hammarby Fotboll AB, har tagit del av Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldts uttalanden om VAR. Fredrik torgför sin personliga åsikt om en för svensk elitfotboll djupt revolutionerande förändring. Det råder ingen tvekan varken inom Hammarby Fotboll, eller svensk elitfotboll i stort: Vi vill inte ha VAR i svensk ligafotboll.

Svensk fotboll är demokratiskt organiserad, och en absolut majoritet av Sveriges elitföreningar, som spelar i Sveriges två högsta fotbollsligor, har genom sina medlemmar sagt nej till införandet av assisterande videodomare, som också förkortas VAR.

En av dessa är Hammarby IF Fotbollförening, som har fått i uppdrag av sina medlemmar att verka för att stoppa införandet av VAR i svensk fotboll, ett uppdrag som tas på stort allvar.

Fredrik Reinfeldt behöver ta hänsyn till den demokratiska processen och ha en dialog med Sveriges elitföreningar, som är de verksamheter som kommer att påverkas om VAR skulle införas i svensk elitfotboll.

Svenska Fotbollförbundet och Fredrik Reinfeldt är välkomna att höra av sig till Hammarby för en mer utförlig genomgång av vår ståndpunkt i VAR-frågan.

Mattias Fri, ordförande Hammarby IF Fotbollförening
Richard von Yxkull, vd Hammarby Fotboll

Foto: Henric Wauge

Nyheter

Herr