30 december 2023

Anna Jøsendal klar för Hammarby

Norska anfallaren Anna Jøsendal är svenska mästarnas tredje värvning inför nästa år. Den landslagsmeriterade 22-åringen ansluter från Rosenborg BK och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2026. Således slår hon följe med Emilie Joramo och byter Trondheim mot Stockholm.

– Vi är övertygade om att Anna kommer passa bra in hos oss och göra oss ännu starkare. Precis som med Emilie (Joramo) var detta en spelare vi siktade in oss på tidigt och det känns skönt när ens förstaval blir klart. Båda har varit två av Toppseriens bästa spelare senaste åren och i Anna får vi en snabb, kraftfull och modig spelare som gillar att utmana, säger sportchef Johan Lager.

Efter att ha spenderat ungdomsåren i moderklubben Odda Fotballklubb skrev Anna Langås Jøsendal på för Avaldsnes IL i juli 2017. En månad senare skedde Toppserie-debuten där hon även kammade hem guldet i Norska Cupen samma höst.

Inför säsongen 2022 skrev Jøsendal på för Rosenborg där säsongen slutade med en tredjeplats. Precis som för Emilie Joramo slutade årets säsong i Rosenborg med cupguld och en andraplats i ligan tätt bakom Vålerenga. I seriespelet stod Anna för hela 17 poäng framåt med åtta plus nio på 24 matcher och var således en högst bidragande faktor till den fina tabellplaceringen. Efter säsongen blev hon dessutom utsedd till Årets spelare i ligan hos statistiksajten NTB.

På landslagssidan skedde debuten i seniorsammanhang i juni 2022 och ett år senare fanns hon med bland de 23 namn som reste ner för Norges del till sommarens världsmästerskap i Australien och Nya Zeeland.

– Hammarby är en väldigt fin förening som jag hört massa bra om. Jag kan knappt bärga mig med att få komma i gång och träffa laget samt alla i och runt klubben. Jag ser fram emot att få komma in och bidra till att uppnå klubbens mål och är laddad med allt som väntar kring höstens Europaspel, säger Anna.

Mer från Anna följer efter årsskiftet. Varmt välkommen till Hammarby!

Foto: Bilbyrån

Nyheter

Dam