27 februari 2024

Årsmöte 2024: Möt styrelsekandidaten Anna Smångs Alm

Annons
banner
Annons
banner

Inför årsmötet i Hammarby IF Fotbollförening, som hålls den 5 mars, så träffar du i vanlig ordning de av valberedningen föreslagna styrelsekandidaterna i en intervjuserie. Vi inleder med Anna Smångs Alm, som är nominerad till nyval som suppleant med ett års mandatperiod, alltså till årsmötet 2025.


Hur skulle du presentera dig själv, kortfattat?
– Jag har vuxit upp i en idrottande familj. Är utåtriktad, spontan med mycket energi, antar gärna utmaningar. Strukturerad och leveranssäker.

Hur kan du hjälpa till och lyfta Hammarby Fotbolls framtida styrelsearbete?
– Jag kan bidra med en bred erfarenhet inom redovisning och ekonomistyrning från olika branscher, där jag haft roller som revisor, controller och CFO. Specialitet inom projekt. Jag har suttit i ett flertal ledningsgrupper och är bra på att smälta in i olika sammanhang och snabbt sätta mig in i frågeställningar.

– Jag har själv varit fotbollsspelare i unga år, på högsta nivå för 15-åringar, och har efter det engagerat mig som ledare för damlaget på Handelshögskolan när jag pluggade samt i mina egna barns idrottande.

På tio år har Hammarby tagit sig upp i Allsvenskan, flyttat till Nya Söderstadion, sjösatt hela Årstaprojektet, både damer och herrar har vunnit cupen, damerna har vunnit OBOS Damallsvenskan och herrarna har etablerat sig på den övre halvan av den allsvenska serien. Var ser du Hammarby om tio år?
– Som det självklara valet för spelare i södra Stockholm. En stabil topp tre-klubb i Allsvenskan med några sköna skalper i Europasammanhang. För både damer och herrar.

Hur ska det gå till?
– Vi ska vara en inkluderande klubb där alla spelare kan få utveckling på sin nivå. Vi fångar upp våra egna talanger som stannar länge och utvecklas och blir en stomme i representationslagen. När läget är rätt kan dessa spelare sedan säljas vidare.

Vilket är ditt bästa Hammarbyminne?
– Hela säsongen 2001 med avslutande stormning av planen när guldet bärgades. Kanske dumt att erkänna, men det finns lite torkat gräs från Söderstadion där hemma.

Vilka vinner Allsvenskan respektive OBOS Damallsvenskan 2024?
– Jag älskar att sätta höga men fullt uppnåeliga mål, så jag säger givetvis Hammarby på båda.

Lycka till, Anna!


Valberedningen


Foto: Mattias Saaranen och privat

Nyheter

Herr

Dam