27 februari 2024

Årsmöte 2024: Möt styrelsekandidaten Rolf Wikström

Inför årsmötet i Hammarby IF Fotbollförening, som hålls den 5 mars, så träffar du i vanlig ordning de av valberedningen föreslagna styrelsekandidaterna i en intervjuserie. I dag är turen kommen till Rolf Wikström, som är nominerad till nyval som ordinarie ledamot med två års mandatperiod, alltså till årsmötet 2025.

Hur skulle du presentera dig själv?
– Envis, noggrann, grönvit, positiv, ansvarstagande.

Du har ett ”starkt cv”, kan man säga. Ansvarat för internationella stortävlingar genom rollen i curlingförbundet, eventarrangör, managementkonsult på Accenture, krögare på Söderstadion med mera. Vilka av dina erfarenheter tror du Hammarby har mest nytta av
– Jag har arbetat med elitidrott, både nationellt och internationellt. Att dra små och stora projekt i land ”från ax till limpa” är inte alltid det lättaste, men det är nog det som är min styrka. Att inte ge upp, att ha tålamod men heller inte bli fartblind. Jag har genom åren upparbetat ett gediget kontaktnät som kan komma att gagna Hammarby.

På tio år har Hammarby tagit sig upp i Allsvenskan, flyttat till Nya Söderstadion, sjösatt Årstaprojektet, vunnit cupen på både herr- och damsidan, herrarna har etablerat sig på övre halvan av den allsvenska serien och vi har vunnit OBOS Damallsvenskan. Var ser du Hammarby om tio år?
– Bra, men svår fråga. Förhoppningsvis rekryteras en stor del av våra A-lagsspelare från våra egna akademier. Nog är det en rimlig målsättning att både damer och herrar placerar sig i topp igen och igen. På så sätt fortsätter även våra europeiska äventyr. Dessutom ska Hammarby fortsätta att vara en ledande och levande del av Stockholms idrott.


Hur ska det gå till, då?
– En viktig nyckel, tror jag, är att vårda och utveckla junior- och ungdomsfotbollen. Att inte bara tänka kortsiktigt, utan med tålamod utveckla verksamheten. På så sätt krattar vi för nya framgångar 2034.


Vilket är ditt bästa Hammarbyminne?
– 21 oktober 2001 såklart! Och, om jag får nämna ett till, sista tillställningen på Söderstadion 2013 – inte den bästa matchen, men en fantastisk stämning, vackert och vemodigt på samma gång.


Vilka vinner OBOS Damallsvenskan respektive Allsvenskan 2024?
– Damerna försvarar sitt guld och herrarna slutar topp fyra.


Till sist, frågan måste ju ställas; Om man är bajare och heter Roffe Wikström, kan man då spela gitarr?
– Näe, men efter två pilsner gör jag ”En god, gammel bondeman” hellre än bra. Är du ute efter riktigt bra gitarrspel rekommenderar jag hellre min grönvite namne.

Grattis till nomineringen, Rolf vi ses på årsmötet.


Valberedningen

Nyheter

Dam