28 maj 2024

Åtta lämnar Kanalplan och skrudar om till landslagsdress

Det pågående landslagsfönstret går i dubbelmötenas tecken. Här är en sammanställning av de A-lagsspelare som nu är på uppdrag för sina nationer.

EM-kval


Som bekant är Ellen Wangerheim kallad till sin första A-landslagssamling då Sverige möter Irland två gånger om. Anfallaren gör därmed Jonna Andersson sällskap i truppen. Matcherna spelas på Aviva Stadium i Dublin nu på fredag den 31 maj klockan 20.30 svensk tid och på Friends Arena följande tisdag, klockan 18.30. Bortamötet sänds i TV4 medan hemmareturen går i SVT.

Finland håller till i en tuff EM-kvalgrupp där den inledande storförlusten i Norge följdes av en nödvändig hemmaseger mot Italien. Samtliga lag står på tre poäng efter två omgångar, när "Helmarit" nu står inför ett dubbelmöte med Nederländerna. Eva Nyström är uttagen i truppen som inleder borta på Sparta Stadion i Rotterdam nu på fredag klockan 20.45 och sedan tar emot holländskorna på Tammela stadion i Tammerfors på tisdag klockan 18.00 finländsk tid.

Nations League

Schweiz och Smilla Vallotto är ju klart för EM i egenskap av arrangörsnation, men lirar likväl det Nations League som för de flesta även är kval. Där väntar ett dubbelmöte med Ungern. Man får anta att hemmamötet nu på fredag börjar på utsatt tid, 20.00. Det spelas nämligen på Tissot Arena i Biel/Bienne, staden där Rolex, Omega and Swatch har sina huvudkontor. Tisdagens bortaretur spelas på Hidegkuti Nándor Stadion där Budapest-klubben MTK annars huserar.

U23-turnering

Smilla Holmberg är för första gången uttagen i U23-landslaget, som ska spela en fyrnationsturnering på Wisma Arena i Växjö. Sverige möter Australien klockan 19.00 på onsdagskvällen, Polen 13.00 på lördagen och Tyskland 19.00 på tisdag. Matcherna sänds på TV4 Play.

F18-landskamper

Sverige ställs mot Danmark två gånger om på Kristianstads Fotbollsarena, nu på fredag 18.00 och på måndag samma tid. Sänder gör svenskfotboll.se. Med i förbundskapten Annelie Noréns trupp finns Bajens A-lagsduo Bella Andersson och Lykke Ihrfelt samt målvakten Nellie Markovic som till vardags spelar i F19-serien.

Foto: Henric Wauge

Nyheter

Dam

F19