8 juli 2023

Bajen möter Djurgården på Tele2 Arena den 10 september

OBOS Damallsvenskan har tagit VM-uppehåll, vilket innebär att nästa hemmamatch är när Hammarby tar emot Djurgården söndag den 10 september 15.00. Som en del i klubbens strategiska arbete med publikutveckling spelas matchen på Tele2 Arena och biljettsläpp sker nu på måndag 10 juli klockan 12.

Hammarby har gått i bräschen för publikutvecklingen i svensk fotboll och är i dag den ledande klubben i Skandinavien på såväl herr- som damsidan. Samtidigt som publikutvecklingen i OBOS Damallsvenskan har stått relativt still det senaste decenniet har Hammarby sedan återtåget till högsta serien stått för en positiv utveckling – bland annat genom att förlägga ett antal matcher per säsong på Tele2 Arena.

Publikrekordet för svensk damfotboll på klubbsidan gäller sedan hösten 2021 med toppnoteringen på 18 537 åskådare i 4-1-derbyt hemma mot AIK. Cupfinalen mot BK Häcken den 6 juni lockade 17 623 åskådare, vilket innebar rekord för Svenska Cupen på damsidan. I år har nykomlingen IFK Norrköping stått för den högsta hemmasiffran i seriespel hittills när 8124 såg östgötaderbyt mot Linköping på PlatinumCars Arena. Fjolårets hemmaderby mot Djurgården på Tele2 Arena drog 8978 personer.

Hemmaderbyt mot Djurgården den 10 september blir nästa milstolpe och Hammarby Fotbolls vice vd Markus Nilsson, ansvarig för publikutvecklingsfrågorna i klubben, ser framemot matchen och hoppas på en publiksiffra en bra bit över 10 000 åskådare.

– Det ska bli kul att igen inta Tele2 Arena och befästa vår position som publiklaget nummer ett i Sverige och Norden. Vi har en tydlig strategi att förlägga ett antal utvalda matcher per säsong på Tele2 Arena för att kunna ta in klart mer publik än vi vanligtvis kan på Hammarby IP och samtidigt locka nya målgrupper till våra matcher. Vi hoppas att lagets prestation och jakt på de där ädlaste medaljerna i år ger ringar på vattnet och att vi kan se framemot en bra bit över 10 000 åskådare på den här matchen, säger Markus, som fortsätter:

– Trenden som vi ser är att det är många förstagångsbesökare på de här matcherna som aldrig tidigare har sett Hammarby spela och vi börjar kunna se att publiken kommer tillbaka till andra matcher, såväl på Hammarby IP som på herrarnas hemmamatcher på Tele2 Arena. En bra inkörsport för ett livslångt supporterskap, helt enkelt.

Till matchen finns det extra fokus på att locka barn och ungdomar samt att nå ut till ungdomslag och föreningar i framförallt södra Stockholm, där många går på sin första Hammarby-match eller gör förstagångsbesöket på Tele2 Arena.

Prissättningen på biljetterna ska reflektera målgruppen, så därför finns det förmånliga ungdomspriser på alla sektioner samt föreningserbjudande om man vill ta med sig sitt ungdomslag eller hela föreningen på matchen. Till den här matchen kommer majoriteten av alla ungdomslag i Hammarby finnas på matchen då föreningens värdegrundspris ska delas ut, något som sker en gång om året.

Biljettinformation

Du som säsongskortsinnehavare till damernas matcher har fått mejl med information om hur du kvitterar ut biljett till matchen. Observera att ditt säsongskort inte gäller för entré då det är kopplat till Hammarby IP. Saknar du mejl med information kan du vända dig till biljetter@hammarbyfotboll.se för att få hjälp.

Biljettsläpp sker alltså måndag 10 juli klockan 12 via den här länken.

Foton: Henric Wauge

Nyheter

Dam