10 juni 2024

Biljettsläpp till derbyt: Fyll norra!

Fredagen den 5 juli möter Hammarby AIK i OBOS Damallsvenskan, en match som spelas på Tele2 Arena. Nu tar klubben tillsammans med supporterkollektivet sats för att skapa världens största klacksektion på damsidan med uppmaningen att fylla norra kortsidan till bredden.

Hammarbys publikresa med damlaget har de senaste åren exploderat och i dag är klubben solklar etta i Skandinavien med ett publiksnitt för säsongen 2023 som översteg 4 000 åskådare i snitt, det högsta någonsin i OBOS Damallsvenskan.

Samtidigt som storlagen i Europa spelar inför en allt större publik så finns det en sak som fortfarande sticker ut för Hammarby – stämningen på matcherna är unik i sitt slag. Nu satsar klubben tillsammans med supportrarna för att slå ett nytt rekord – världens största klack för en match på damsidan.

Biljetterna till derbyt släpps till försäljning den 10 juni 12.00. Alla säsongskortsinnehavare till OBOS Damallsvenskan får under det första dygnet förtur till att boka sina platser innan biljetterna släpps upp för alla den 11 juni 12.00.

Målet är att sälja alla klackbiljetter, totalt 5 300 stycken och fylla den norra klacksektionen på såväl övre som nedre etage. Vi kommer därför inleda biljettförsäljningen med att endast sälja biljetter på norra kortsidan. Biljetterna på sittplats släpps närmre inpå matchen.

– Målsättningen att fylla norra kortsidan är en idé som kommit till i samarbete med våra aktiva supportrar. Stämningen de skapar på våra matcher är unik i världen, även om vi inte längre är flest på läktarna. Genom att fokusera hårt på att fylla norra i matchen mot AIK vill vi visa omvärlden hur man skapar en unik, magisk stämning, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby Fotboll.

– Vi kommer fokusera kraftigt på att fylla norra, bland annat genom att under första veckan endast sälja biljetter till klacksektionen för att sedan släppa upp övriga sektioner på arenan. Vi hoppas på en bra effekt och att vi får fart på försäljningen direkt, fortsätter han.

10 juni 12.00 - förtur för säsongskortinnehavare

Som säsongskortsinnehavare till Bajens hemmamatcher på Hammarby IP ingår såklart seriematcherna på Tele2 Arena. Du med säsongskort till OBOS Damallsvenskan får förtur att boka dina platser till derbyt under det första dygnet av biljettförsäljningen innan vi släpper upp för allmänheten. Som säsongskortsinnehavare har du även möjlighet att ta med en vän till seriematcherna på Tele2 Arena.

Instruktioner om hur du bokar dina platser skickas ut via mejl under fredagen. Du som vanligtvis har sittplats på Hammarby IP har möjlighet att välja mellan sittplats och ståplats till derbyt mot AIK.

Alla säsongskortsinnehavare har såklart möjlighet att boka sin säsongskortsplats fram till matchstart.

11 juni 12.00 – allmänt biljettsläpp

Klockan 12.00 på tisdagen har alla sedan möjlighet att köpa biljetter på norra kortsidan.

Biljettpriser

Sittplats kurva
Ordinarie: 150 kronor
Ungdom: 100 kronor

Sittplats långsida
Ordinarie: 200 kronor
Ungdom: 100 kronor

Norra övre och nedre
Ordinarie: 100 kronor
Ungdom: 50 kronor

Rullstol långsida
Ordinarie: 150 kronor
Ungdom: 100 kronor

Rullstol Kortsida
Ordinarie: 100 kronor
Ungdom: 50 kronor

Frågor?

Kontakta biljetter@hammarbyfotboll.se vid eventuella frågor.

Foto: Henric Wauge

Nyheter

Dam