24 april 2024

Bra ungdomsresultat den gångna helgen – tränarna summerar matcherna

HTFF åkte på ett nesligt poängtapp då man släppte in 2-2 i 89:e borta mot Karlberg. Men i övrigt blev det full pott på talangsidan, då F19 besegrade BP med 5-0 och P19 tog en 3-1-bortaseger mot Göteborg. Här är huvudtränarnas syn på respektive match.

Daniel Erlandsson om P19-vinsten mot "Blåvitt"

– Det är en jämn inledning på matchen. Göteborg försöker pressa oss väldigt väldigt högt och det finns stora ytor bakom deras backlinje som vi försöker komma åt. Efter 15-20 minuter börjar vi få mer etablerade anfall och skapar ett visst tryck. 0-1 gör William Loqvist efter en halvtimme, en stark prestation i boxen. Matchbilden fortsätter likartat och vi får jobba hårt i att försvara oss mot kontringar och mot den längre bollen från Göteborg.

– Vi kommer ut bra i andra halvlek och gör 0-2 på en straff Adrian Lahdo sätter, som kommer till efter ett snabbt anfall centralt. Göteborg reducerar på hörna när vi inte får bort bollen ordentligt och de har ytterligare en bra målchans efter det. Istället gör Wilson Lindberg 1-3 i med drygt 20 minuter kvar, efter att Loqvist kommit runt på kanten och slagit sin spelare. Vi har sedan ett bra läge att döda matchen helt, men avslutet går över, och vi försvarar oss på nytt på ett uppoffrande sätt under resten av matchen.

– På det stora hela en ganska jämn match, där vi fortsätter att skapa målchanser och också blir bättre och bättre på att försvara vårt mål tillsammans.

Fredrik Samuelsson om HTFF:s 2-2-bortamöte med Karlberg

– Vi startade matchen svagt med slarvigt passningsspel och många bolltapp som följd. Defensivt hade vi vissa problem med att hantera deras speluppbyggnad och därav fick vi alltför sällan bollvinster på offensiv planhalva. Deras ledningsmål kom till efter en serie av svaga ingripanden ifrån våran sida. Efter halva första halvlek började vi hitta mer rätt. Vårt höga presspel blev bättre, samtidigt som anfallsspelet började närma sig en acceptabel nivå rent tekniskt. Vi skapade en del målchanser och kunde med lite bättre kvalitet ha kvitterat både en och två gånger.

– Andra halvlek var bättre från vår sida. Vi dominerade bollinnehavet med eftertryck och skapade också målchanser relativt frekvent. Elias Mohammad gjorde två mål på kort tid och efter detta hade vi ett antal chanser till att punktera matchen. Tyvärr lyckades vi inte med det och därmed levde matchen längre än den kanske borde ha gjort. I slutet kunde Karlberg kvittera med ett högkvalitativt avslut. Även detta mål föregicks av en serie av svaga ingripandenifrån våran sida och en poäng kändes i efterhand som en besvikelse.

– Även denna insats präglades av höga toppar och djupa dalar. I vissa stunder uppträder vi som ett skickligt seniorlag, för att inte långt senare påminna om ett lag på pojklagsnivå. Detta gäller både individuellt och kollektivt. Vi behöver helt enkelt bli jämnare överlag och det hoppas jag att vi kan bli redan till helgen.

Pierre Fondin om 5-0-vinsten mot BP för F19

– Matchen startar med böljande spel fram och tillbaka innan den sätter sig. Matchbilden landar så småningom i den ganska förväntade, där vi har mer boll och driver spelet. Vi spelar i ett högre tempo än vad vi har gjort i tidigare matcher får också utdelning i första halvlek, två gånger om, genom Ellie Junetoft och Carmen Cernjul.

– I halvtid gör vi små justeringar för att lösa anfallsspelet ännu bättre och för att ta bort de få farligheter som BP skulle kunna skapa. I andra halvlek känner vi att vi har väldigt bra kontroll på matchen. Vi gör ytterligare tre mål genom Smilla Holmberg, Carmen och Lykke Ihrfelt och står för en stark prestation.

Arkivfoto: Mattias Saaranen och Anders Ögren

Nyheter

Hammarby TFF

P19

F19