28 mars 2023

Clifford Johansson och Björn Jansson utsedda till hedersmedlemmar

Vid kvällens årsmöte utsågs avslutningsvis Clifford Johansson och Björn Jansson till hedersmedlemmar i Hammarby IF Fotbollförening. Läs motiveringarna i artikeln!

Motiveringen lyder som följer:

Den svenska fotbollsrörelsens hjärta är föreningslivet, den demokratiska och ideella rörelse som sedan 1800-talet fört människor samman kring världens roligaste idrott. När omvärldens fotbollsklubbar blir kontrollerade av internationella affärsintressen, fortsätter svensk fotboll att stötta sig mot alla de enskilda människor som utgör rörelsens kött och blod.

Vad vore svensk fotboll utan sina eldsjälar, alla de människor som utan motkrav ställer upp i ur och skur för att våra föreningar ska fungera? Två av dem har vi med oss här ikväll, två eldsjälar som decennium efter decennium osjälviskt funnits där för såväl fotbollsföreningen som Hammarby IF Supporterklubb.

Två personer som i merparten av sina liv varit starka drivkrafter för föreningsdemokratin och supporterkulturen i vår förening. Därför vill vi härmed utnämna Björn Jansson och Clifford Johansson till hedersmedlemmar i Hammarby Fotboll.​

Clifford Johansson

Björn Jansson

Nyheter