22 maj 2024

Deniz uttagen i U21-landslaget – dessa lämnar Årsta i juni

Annons
banner
Annons
banner

Shaquille Pinas och hans Surinam inleder VM-kvalspelet då man tar sig an Saint Vincent & Grenadinerna och Anguilla. Viktor Djukanović är denna gång med i Montenegros A-landslagstrupp till träningsmatcherna mot Belgien och Georgien. Utropstecknet bland de kallelser som skickats från olika landslagsledningar till Årsta inför detta fönster är att Deniz Gül för första gången finns med i U21-landslagstruppen, då han gör Oliver Dovin sällskap.

VM-kval:

Surinam ställs mot Saint Vincent och Grenadinerna och Anguilla, då kvalspelet inför VM 2026 inleds. Det bör bli viktigt att samla poäng mot de önationerna, då 82-världsrankade El Salvador är favorit i regionens grupp F. Den inledande hemmamatchen spelas i Paramaribo den 5 juni medan bortamötet med Anguilla går av stapeln den 8 juni – noterbart är att huvudstaden The Valley som är spelort huserar blott 3269 invånare. Shaquille Pinas kan nog efter derbybaljan vara sugen på att utöka målskörden i landslaget, där han hittills noterats för två pytsar på 14 landskamper.

A-landskamper:

Viktor Djukanović växlade mellan U21- och A-trupperna vid den senaste landslagssamlingen med Montenegro, men den här gången finns han med i representationslaget. Montenegrinerna står inför två vänskapsmatcher, där man först reser till Bryssel för att den 5 juni ta sig an Belgien och därefter tar emot Georgien hemma i Podgorica den 9 juni. Hammarbys vänsterytter har än så länge noterats för fyra framträdanden på A-landslagsnivå.

U21-landskamper:

Efter segrar på bortaplan i förra landslagsfönstret, 6-1 mot Cypern i en träningsmatch och 2-0 i EM-kvalmötet med Nordmakedonien, så väntar nu två vänskapslandskamper mot tufft motstånd i början av juni. U21-landslaget reser till Zagreb, där man tar sig an England den 7 och Kroatien den 11. Oliver Dovin är föga överraskande med i förbundskapten Daniel Bäckströms trupp – Hammarbys målvakt siktar på att utöka sitt facit som hittills består av nio matcher på denna landslagsnivå. I anfallsbesättningen gör Deniz Gül detsamma i blågul som i grönvit skrud och ersätter skadade Jusef Erabi. Deniz har tidigare svarat för sex framträdanden i P19-landslaget och detta är första gången som anfallaren finns med på U21-nivå.

Foto: Bildbyrån och Montenegros fotbollförbund

Nyheter

Herr