19 april 2024

Divine Teah klar för Hammarby

Annons
banner
Annons
banner

På fredagen fyller Divine Teah 18 år, och det firar han med att skriva under ett A-lagskontrakt med Hammarby. Hammarby är även överens med Teahs liberianska klubb Nimba FC, och mittfältarens avtal sträcker sig över fyra år.

Divine Teah har tränat med A-truppen under försäsongen och nu tar han alltså steget fullt ut genom att teckna avtal med Hammarby, även om det dröjer till att sommarens transferfönster öppnar innan han blir formellt spelklar. Den centrala mittfältaren fortsätter därmed att slipa på sin talang i träning, en talang som enligt sportchef Mikael Hjelmberg är något utöver det vanliga.

– Att ha kommit i mål med denna signering är en oerhörd tillfredsställelse. Det har varit en lång och tidskrävande process i stor konkurrens med andra klubbar. Potentialen i Divine är något alldeles extra. Han har varit på besök i Stockholm två gånger tidigare och den utvecklingen vi sett sedan hans första besök här är fantastisk, både som person och spelare. Divine är en offensivt väldigt skicklig spelare med bra teknik, speluppfattning och en naturlig självsäkerhet i sitt spel. Vi ser väldigt mycket fram emot att fortsätta utveckla honom till en mer komplett spelare och samarbeta med honom så att både Hammarby och Divine kan nå framgångar både på kort och lång sikt, säger sportchef Mikael Hjelmberg.

Trots sin ringa ålder har Divine redan gjort sju landskamper för Liberia, där han hittills stått för två mål. Nu är hans sikte inställt på att etablera sig i Allsvenskan.

– Att skriva på för Hammarby är ett stolt ögonblick för mig och min familj. Hammarby känns som helt rätt klubb för att förbereda mig för europeisk fotboll, och jag valde att komma till Hammarby för att det känns som en familj. Jag älskar verkligen fansen här, de motiverar en att göra sitt bästa på planen och jag ser verkligen fram emot att spela inför dem. Jag vill tacka alla i Hammarby och alla supportrar för det fina välkomnandet, säger Divine Teah.

HTV-intervju med Divine Teah kommer inom kort.

Nyheter

Herr