7 augusti 2023

Ella Wilson och Bella Andersson lånas ut till Brommapojkarna och IK Uppsala

Hammarby är överens med IK Uppsala om ett låneavtal gällande Bella Andersson samt med IF Brommapojkarna om ett låneavtal för Ella Wilson. Båda lånen gäller höstsäsongen ut, utan köpklausul.

Ella Wilson anslöt till truppen inför vårsäsongen, och har mestadels spelat för F19 då konkurrensen varit tuff på målvaktspositionen. Nu väntar nästa utmaning och möjlighet till damallsvenskt spel i Brommapojkarna. Ellas kontrakt med Hammarbys sträcker sig över säsongen 2023.

Bella Andersson skrev sitt A-lagskontrakt med Hammarby under fjolåret. Hon anslöt till truppen från F19 till förra vinterns försäsongsläger i Marbella och har även hunnit debutera i A-lagssammanhang under 2022. Denna säsong har det däremot blivit spel med F19. Nu väntar även för Bella möjligheten till damallsvenskt spel i IK Uppsala. Bellas kontrakt med Hammarby sträcker sig över 2024.

– Vi tror att detta kan vara bra för Bella där hon förhoppningsvis har större chans på speltid med IK Uppsala under hösten. Även för Ella ökar möjligheterna till speltid. Konkurrensen med Anna och Moa har varit tuff men utvecklande för Ella. Vi önskar båda lycka till och hoppas det blir en utvecklande höst för båda, säger sportchef Johan Lager.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Dam