3 maj 2023

En månad med Bandera Bajen

Annons
banner
Annons
banner

Inför de allsvenska premiärerna släppte Hammarby Fotboll tillsammans med Craft årets matchkollektion med tillhörande supporterartiklar, i samband med en tröjlanseringskväll på Biblioteket Live. När produkterna nu funnits tillgängliga för allmänheten en tid är det dags att summera första månaden med Bandera Bajen.

Hammarbys matchkollektion engagerar, inte minst säsongens matchtröja, och i kölvattnet av ett lite större lanseringsinitiativ har engagemanget varit enormt. Samarbetet med Craft gällande produktion och design har höjts ytterligare en nivå, samtidigt som distributionen tillsammans med Intersport utvecklats än mer. Intersport Skrapan erbjuder numera ett helt plan med bara Hammarbyprodukter och butiken har fullt ut blivit omklädd i ett nytt “Bandera Bajen”-mönster. Butiken är en viktig plats i hjärtat av Södermalm, där alla bajare kan ta del av ett stort, grönvitt sortiment.

Det finns många olika åsikter om hur Hammarbys matchtröja och matchkollektion ska se ut. I år har det sålts tre gånger så många matchtröjor jämfört med samma period förra året, vilket indikerar att årets tröja är i linje med fler supportrars förväntningar. Att banderamönstret tagits väl emot märks också. Kollektionen har sedan den släpptes stått för 60 procent av den totala försäljningen av Hammarbyprodukter, vilket resulterat i de bästa försäljningsmånaderna i mars och april någonsin, i jämförelse med samma månader tidigare år. Fem produkter med banderamönstret var också under de tre första dagarna efter lanseringen med på Intersports topp 10-lista, vad gäller nationell e-handel.

Joakim Ståhl, affärsområdesansvarig retail, om mottagandet av Bandera Bajen:

– Jag vill å klubbens vägnar tacka för det stora engagemanget och det stöd vi fått vad gäller årets matchkollektion. Även Craft och Intersport vill tacka för det stora engagemanget och är glada över mottagandet. Tillsammans upplever vi att det i arbetet med banderamönstret hittats ett spår som slagit an väl hos våra supportrar, vilket borgar för en fortsatt utveckling av vårt arbetssätt.

– Vi ville med årets matchkollektion hylla supporterskapet, med avstamp i de flaggor som genom historien figurerat på våra läktare. Dessa fanor var de som låg till grund för mönstret Bandera Bajen och att detta uppfattats och tagits väl emot av våra supportrar är väldigt glädjande.

Köp den nya matchkollektionen hos Intersport, här!

Nyheter

Dam

Herr