25 januari 2024

Förlust i andra lägermatchen

Annons
Annons

Norska mästarna Bodö/Glimt stod för motståndet i Marbellalägrets andra drabbning. Jämfört med gårdagens match var tempot högre och målen fler men det slutade med norsk vinst efter att segermålet fallit mot slutet av matchen. 3-2 i Bodö/Glimts favör blev slutresultatet. Grönvita målskyttar var August Mikkelsen och Abdelrahman Boudah.

Som aviserat mönstrade Kim Hellberg en helt ny startelva till dagens match, vilket bland annat innebar att det blev ett första framträdande i grönvitt för nyförvärvet Oscar Johansson Schellas.

Mötet med de norska mästarna började i ett för årstiden högt tempo, med två lag som pressade högt och ville framåt. Inledningsvis var det norrmännen som behärskade detta bäst och redan i den nionde minuten satte U21-landslagsmannen Tobias Gulliksen distinkt första målet med en hård bredsida som avslut på en snabb omställning.

Hammarbyspelarna lät sig dock inte nedslås. I den 13:e minuten slog Nahir Besara en frispark som strök vänstra krysset, och i minuten efter stod Abdelrahman Boudah för en klassaktion i straffområdet som lurade bort hela försvaret, men skottet tog i målvaktens ansikte.

Här hade Hammarby en fin period, och spelet skulle betala sig i den 36:e minuten. Simon Strand hittade fram till Boudah på högerkanten som i sin tur fick in bollen i straffområdet där August Mikkelsen löpt in. Snabbt snappade han upp den och avslutade resolut, utan chans för målvakten att nå bollen.

Redan minuten därpå följdes kvitteringen upp av ett grönvitt ledningsmål. Denna gång var det Mikkelsen som gav bollen till Boudah som vek in från högerkanten och avslutade längs marken från straffområdeshörnet. Bollen slank in vid förstastolpen, just under målvakten.

Men den grönvita ledningen stod sig inte länge. Knappt två minuter senare smällde Sondre Fet in 2-2 med ett vackert distansskott taget just utanför straffområdet, rakt upp i Oliver Dovins högerkryss.

Efter tre mål på knappa fyra minuter lugnade det ner sig något, och 2-2 stod sig halvleken ut.

Till andra halvlek genomförde norrmännen en rad byten medan Hammarby avvaktade med sina. Tempot höll till en början i sig, och Bodö/Glimts nyinbytta såg ut att ha bättre kräm i benen än Hammarbyspelarna. De gultröjade norrmännen lyckades ganska väl med att vinna tillbaka bollen högt och höll den på Hammarbys planhalva, även om det inte skapades lika många chanser i andra halvlek.

Efter hand bedarrade också tempot och med det spelkvaliteten. Det såg ut att bli en mållös andra halvlek och därmed oavgjort, men Bodö/Glimt skulle till slut få sista ordet. En vänsterhörna i den 87:e minuten hittade Ulrik Saltnes som löpt in mot första stolpen och han mötte säkert upp med pannan. Otagbart för Oliver, och därmed fastställdes slutresultatet till 3-2 i norsk favör.

Nu dröjer det till den 4 februari innan det är dags för lägrets tredje och sista match. Då står Stefan Billborns Sarpsborg för motståndet.