23 juni 2024

Förlust i träningsmatchen mot BP

Annons
Annons

Herrarna avslutade midsommarhelgen med en träningsmatch på Grimsta IP. Det blev en 3–1-förlust mot Brommapojkarna där Divine Teah gjorde Hammarbys mål.

I måndags var herrarna tillbaka på Årsta IP efter två veckors sommarledighet. En tuff träningsvecka följde som under söndagen avslutades med träningsmatchen i Bromma. Där ställde Hammarby ut en startelva med en hel del spelare som inte har varit ordinarie under den allsvenska våren.

Pigg inledning av Madjed

Bland annat bestod fronttrion av Montader Madjed, Saidou Alioum och Dennis Collander. Madjed var den som skapade mest i Hammarbyväg under matchinledningen och lyckades på några minuter både tunnla hemmalagets danske vänsterback Frederik Christensen, och vända och vrida på honom så till den grad att han tappade balansen i eget straffområde. Tyvärr utan att någon av de offensiva initiativen renderade i en högkaratig målchans för Bajen.

BP:s sårande omställningar

I stället var det hemmalaget som genom sina omställningar lyckades skapa dem. Den första gången lyckades BP slarva bort en jättechans när två anfallare kom stormande mot en ensam Fredrik Hammar framför Davor Blazevic i målet.

Men nästa gång fick Daleho Irandust stå omarkerad i straffområdet och kunde volleyprickskjuta in ledningmålet. 1–0 till BP i den 36:e matchminuten. Knappt tre minuter senare upprepade det sig när BP ställde om och frispelade Nikola Vasic som från nära håll rullade in tvåan.

Sändningsstrul och byteskavalkad: "You had to be there"

I paus byttes Gent Elezaj in i stället för Sadiou Alioum som nyss kommit tillbaka från en lånesejour på Cypern. När Nikola Vasic nickat in sitt andra mål för dagen efter en knapp timmes spel byttes Marcus Rafferty och Ibrahima Fofana in. Mot slutet av matchen fick även P19-spelarna Adrian Lahdo och Emil Reyes Rigö speltid.

Mycket mer än så var svårt att läsa in från den andra halvleken för de midsommarfirande Hammarbyare som inte tagit sig till Grimsta eftersom det nätverksstrul som gäckat tv-sändningen under hela matchen här någonstans löpte full amok. Resten av matchen höljdes i ett pixligt dunkel där det till slut gick att urskilja att Divine Teah ordnade Bajens reduceringsmål strax innan 70 minuter var spelade.

Liberianen som har gjort sig hemma på Årsta IP under våren blir spelklar strax efter månadsskiftet och gjorde sitt för att aspirera på en allsvensk startplats med flera fina aktioner med bollen vid fötterna förutom målet.

Nu följer ännu en träningsvecka som avslutas med en träningsmatch. På lördag den 29 spelar Bajen mot Värnamo på Årsta IP. Matchen kommer att streamas, vi återkommer med mer information när det närmar sig.

Text: David Jesperson Mora