7 juni 2024

Förstärkningar till damernas tränarstab

Inför sommaren har Hammarby gjort klart med två resurser till tränarstaben nere på Kanalplan i form av Marcus Rinvall och Viktor Blom.

Sportchef Johan Lager om tillskotten på tränarfronten:

– Marcus är oerhört ambitiös och vill utvecklas. Nu får han chansen att vara en del av A-lagets stab samtidigt som vi får ytterligare en tränare som kan vara med och utveckla spelarna. Detta är ett led i att akademin och A-laget jobbar tätt ihop.

– Vi är glada över att få in Viktor som kommer ha ansvar att utveckla våra fasta situationer. Viktor var med oss tidigare i vintras och har jobbat med "Wille" tidigare. Det känns mycket bra att ha få in dessa två namn som gör vår redan starka ledarstab kring damlaget ännu bättre.

Marcus Rinvall jobbar till vardags som ansvarig tränare för F17-laget och kommer fungera som en länk mellan akademin och A-laget för att fördjupa samarbetet än mer. Han inledde tränarkarriären i Landvetter IS och har tillhört Bajen sedan hösten 2020.

Viktor Blom kommer närmast från ett uppdrag för Malmö FF där han jobbade som assisterande tränare under William Strömberg i BK Olympic. Under januari hann han bekanta sig med Hammarby IP då han gav "Wille" stöttning innan Martin Sjögrens ankomst. Han har erfarenhet från flera klubbar i Stockholmsområdet sedan tidigare, bland annat en sejour med Sollentuna i Ettan Norra.

Nyheter

Dam