19 november 2023

Fondin om guldhelgen – "Hela truppen har levererat"

Hammarbys huvudtränare Pierre Fondin berättar här utförligt om helgens vinster på Malmö IP och om vad som blev avgörande för att även F19-guldet hamnade på Söder 2023.

Om 5-3 mot Häcken:

– Lite nerver inför matchen, så vi försöker så mycket som möjligt att hålla spelet på deras planhalva; vi sätter lite längre bollar och kliver högt i press. Vi får bra träff på det, men får snabbt en skada på Smilla när hon bryter fram. Så vi tvingas till ett snabbt byte, men kommer snabbt in i det igen. Vi går upp till 3-0 innan vi släpper in ett 3-1-mål innan halvleken är slut. Vi gör väldigt mycket bra, även om det svänger lite fram och tillbaka och skapas mycket chanser.

– I andra halvlek vill vi hålla det lite enklare, i och med att vi går in med en tvåmålsledning. Men vi sätter oss i dåliga situationer och Häcken kan skapa tryck på oss och reducera ganska snabbt. Vi reser oss från det och kan utöka ytterligare en gång. Men Häcken fortsätter att sticka upp och reducerar igen. Det gör att det blir mer nervöst och det skapas ganska bra chanser för båda lagen. Det är till slut vi som på övertid punkterar matchen med ett 5-3-mål.



Om 3-1 mot UIK:

– Vi inleder matchen precis så som vi har pratat om och spelarna löser uppgiften perfekt. Ett litet misstag gör att Umeå ställer om på oss och gör 0-1 tidigt i matchen. En kalldusch sett till starten av matchen, men spelarna är otroligt skickliga på att skaka av sig det. Ingen stress, utan vi fortsätter att mala på rakt igenom de första 45 minuterna, vilket gör att vi hinner vända underläge till ledning. En väldigt imponerade halvlek från vår sida.

– I andra halvlek börjar vi på samma sätt och kan göra 3-1. Med ungefär en halvtimme kvar börjar man se att tröttheten börjar bli påtaglig hos en del spelare, som spelar sin andra tuffa match på cirka 40 timmar. Så med en ledning bestämmer vi för att sitta lite djupare och försöka minimera riskerna. Umeå sticker upp i något halvläge, men vi försvarar oss bra och har ändå bra kontroll på matchen, trots en del försvarsspel.

– Tjejerna har varit fantastiska under de här dagarna. Hela truppen har levererat på planen och gett varandra massor av energi. Spelare som har börjat på sidan har sett till att komma in med mer energi som har gjort att vi har kunnat ta matcherna i mål. Att hela truppen gjorde det tillsammans var väldigt avgörande.


Mattias Jansson


Foto: Bildbyrån

Nyheter

F19