8 april 2024

Frederik Winther drabbad av svår knäskada

Annons
banner
Annons
banner

Under söndagens match mot Malmö FF ådrog Frederik Winther sig en knäskada i samband med en närkamp. Efter magnetkameraundersökning kan Hammarbys läkarteam dessvärre konstatera att det rör sig om en korsbandsskada.

Skadan kommer att kräva operation och därefter följer en längre rehabperiod, vilket innebär att Frederik missar återstoden av säsongen.

-Det här var ett oerhört tungt besked, och framför allt lider vi med Frederik. Han har kommit in väldigt fint i laget under den korta tid han varit här och visade direkt vilken klass han håller. Nu kommer vi självklart ge honom all stöttning vi bara kan under rehabträningen, säger sportchef Mikael Hjelmberg och fortsätter:

- Självklart kommer vi sakna Frederik på planen, men rent numerärt har vi täckning på mittbacksplatserna och jag är övertygad om att den som kliver in i hans ställe kommer att axla uppgiften på bästa sätt.

Frederik värvades från tyska Augsburg kort inpå årets allsvenska start. Efter bara två träningar med laget tog han en startplats i premiären mot Kalmar och stod för en övertygande insats. Han fanns alltså med från start även i årets andra allsvenska match och spelade fram till han drabbades av skadan cirka 10 minuter från slutet.

Krya på dig, Frederik!

Nyheter

Herr