16 december 2023

Futsal: Sandra – "Det är revansch som gäller"

Sandra de Brun Kenks återberättar förra helgens cup där damerna tog sig hela vägen till final, men där det var Ankaret som drog det längsta strået. I helgen väntar revansch mot finalmotståndet när damerna beger sig mot Norrtälje. Avspark lördag 14.45. Herrlagets assisterande tränare Jonathan de la Fuente går även igenom förra helgens hemmavinst mot fjolårsmästarna Örebro SK och berättar hur tankarna går inför landslagsuppehållet.


Vad är dina reflektioner kring vinsten mot ÖSK?

– Vi visste från början att det skulle bli en tuff drabbning mot de två senaste årens SM-guldvinnare, Örebro SK. Även om de inte inlett säsongen på samma sätt som man vant sig vid så är det ett otroligt kompetent lag.
Vi i tränarstaben hade gjort en grundlig analys av både dem och våra inledande nio omgångar, och försökt ge spelarna en matchplan och verktyg.
En stor eloge till hela truppen som agerar till punkt och pricka av vad vi kommit överens om på matchgenomgången och ser till att trepoängaren landade på vårt konto.

– Hela laget förtjänar ett omnämnande i den här matchen, men kanske lite extra glädjande att se en ung spelare som Ahmed Rashid ta för sig och göra en otroligt bra match – en spelare som kommer från P19-laget till den här säsongen.

Herrarna går på landslagsuppehåll nu i veckan. Hur ser planerna ut för laget?

– Det stämmer, och Hammarby IF har två representanter på lägret – Daniel Blanco, assisterande förbundskapten och landslagsdebutanten Sami Ibrahim som vi hoppas kommer visa sina snabba fötter i dubbellandskampen mot Marocko som är ett riktigt bra motstånd. Vi önskar dem så klart ett stort lycka till.


–För oss som är kvar på hemmaplan blir det ett ganska efterlängtat break, där vi får chansen att finslipa på de små detaljerna samt att spelare med små skavanker får chansen att återhämta sig till att serien ”startar om” på annandagen med FC Kalmar borta för oss. Det gäller att bibehålla det bra vi har gjort under seriens första tio omgångar, och utveckla där vi kan utvecklas!

Foto: Anders Nyberg

Nyheter

Futsal Herr

Futsal Dam