11 juni 2024

Goda resultat för Samhällsmatchens sommarjobbsmässa

Samhällsmatchen har under flera år i samarbete med sin huvudpartner Stena Fastigheter med framgång anordnat Sommarjobbsmässan, där ungdomar och arbetsgivare förs samman. Till årets mässa kom närmare tusen sommarjobbssökande och knöt kontakter med ett trettiotal arbetsgivare.

Årets upplaga av sommarjobbsmässan var vår sjätte i ordningen och totalt har vi fått ut närmare 222 ungdomar på jobb sedan starten 2019.

När vi nu summerar årets mässa så kan vi konstatera att minst 54 individer fått ett jobb, vilket är mycket glädjande siffror.

- Sommarjobbsmässan är ett kvitto på att ett långsiktigt partnerskap, som det mellan Stena Fastigheter och Samhällsmatchen, ger effekt. Vi har de senaste åren tagit våra ambitioner med att få ut fler unga i arbete från idéstadiet till att utveckla ett koncept som växer för varje år. Det är fantastiskt kul, säger Sarah Pettersson, chef social hållbarhet på Stena Fastigheter

Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll fyller i:

- För oss är detta en fortsatt framgång. Under våra år tillsammans så har vi genomlevt en pandemi och inflation. Att ändå kunna stå här och säga att vi tillsammans med Stena Fastigheter varit med och fått ut närmare 300 ungdomar på jobb under dessa år är något vi är oerhört stolta över!

Nyheter

Hammarby