12 oktober 2023

Güllene bredsida avgjorde uppehållsmatchen

Annons
banner
Annons
banner

Dagens träningsmatch mot Sirius, en sådan där tillställning som läggs in under landslagsuppehåll i post U21-eran, såg ut att bli mållös då båda lagen hade svårt att ta sig till mer än halvsnärtiga halvdistansavslut. Men med 20 minuter kvar byttes HTFF-anfallaren Deniz Gül in – och omgivningen steppade upp, som för att skapa honom en bra miljö. Det gav också ett påpassligt avgörande mål med bredsidan, efter ett vackert anfall.

I den grönvita elvan kunde ”Steve” Trawally starta och få en välbehövlig matchtimme i kroppen. Luftades gjorde även Davor Blažević, Anton Kralj, Joel Nilsson, Abdelrahman Boudah och August Mikkelsen – där flera ju kom från spel även den gångna helgen mot Häcken.

Nilsson inledde företagsamt och redan 90 sekunder in hade han, via fina aktioner inåt i planen från sin högerkant, satt Trawally i ett skottläge där Filip Majchrowicz – lånad under hösten från en polsk klubb med det klatschiga namnet Radomiak Radom – kunde skopa upp bollen. Blaževićs första ingripande blev något svettigare; tio minuter in vek unge August Ljungberg in från höger och tvingade fram en parad.

De som kunnat ta plats på Kanalplans läktare den tidiga avsparken till trots drog efter andan strax därefter, då Trawally fick behandling på planen, men han kunde alltså fortsätta – och återigen nypa till sedan han återvänt i spel, även denna gång sedan Nilsson förarbetat, och här med ett skott som gav hörna. Dessvärre åkte sedan Nathaniel Adjei på en smäll som tvingade honom att utgå. Det förde det goda med sig att vi fick se HTFF:s Kingsley Gyamfi mer än tänkt; en stabil insats.

Till andra halvlek kom Mads Fenger och Simon Strand in i Edvin Kurtulus och Markus Karlssons ställe. Bubacarr var ett par gånger nära att hitta igenom, men fann inte de rätta skottlägena. Länge var Hammars insats, då han skickade upp pausglömda värmningskoner på läktaren och fick på en frisbeeaktig bana där en åskådare träffades varpå han vinkade ursäktande á la tennis, det mest minnesvärda i halvleken.

Adi Nalićs och Nahir Besaras inhopp med halvtimmen kvar gav sedan ett tydligare spelövertag, och efter två minuter på planen kunde Nalić få iväg ett bra om än räddat avslut mot närmsta stolproten sedan Strand och Kralj förarbetat. Sirius som hade mer att säga till om innan paus hälsade egentligen bara på i offensivt straffområde vid ett tillfälle. Då var Demirol på plats för att avstyra. Och då 20 minuter återstod kom nästa dubbelbyte; Marc Llinares och Deniz Gül äntrade planen.

En viss förväntan låg i luften då Gül ju nätat notoriskt i HTFF – och här var det som att omgivningen höjde sig ett snäpp för 19-åringens skull. Efter fyra minuter på planen bar också ett vackert anfall frukt – Davor plockade ett inlägg och rullade ut bollen till Nahir, som satte ytterligare fart på den då Adi tog vid och klackade fram Fredrik som även han kom i full karriär. Marc överlappade och fann Deniz med sitt inspel – och bollen promenerades i nät. Matchens behållning förstås, men det var också roligt att se ett rent HTFF-anfall framemot slutvisslan. Sent inbytta duon Gent Elezaj och Egon Kurtulus förarbetade från vänster, när Gül sånär kunde knoppa in ett andra mål. Annars handlade det, som vid tidigare Hammarby IP-tillställningar på herrsidan, förstås mest om matchning.

#HIFIKS | 1-0 | #Bajen https://t.co/FHuYTqUDwS pic.twitter.com/qvPRcXiKlp



— Hammarby Fotboll (@hammarbyfotboll) October 12, 2023

Foto: hammarbyfotboll.se

Nyheter

Herr