28 mars 2023

Här är HIF FF-styrelsen 2023

Som vi berättade nyligen gick årsmötet på valberedningens förslag till styrelse i Hammarby IF Fotbollförening. Här presenterar vi de nyss valda styrelsemedlemmarna.

Py Börjeson

Py Börjeson är bosatt i Örby med sin make. Py är inte främmande för styrelsearbetet, då hon agerat ersättare i två år samt varit ledamot i Hammarby IF:s alliansförening. Hon har också varit ordförande i Hammarby Bandy. Py har hunnit med mycket i sin numera avslutade yrkeskarriär. Under 30 år jobbade Py på Högskolan för lärarutbildning som lärare, utbildare samt prefekt. Hon satt även i Stockholms kommunfullmäktige under 29 år. Hon har varit heltidspolitiker, som stadsbyggnads- och idrottsborgarråd med ansvar för stadens turism, innan hon avslutade sitt yrkesliv som överförmyndare.

Börjeson är efter omval suppleant med ett års mandatperiod, det vill säga till årsmötet 2024.

Mattias Fri

Mattias Fri är 52 år och bosatt i Söderort, har fru och två söner. Idrott har alltid varit en stor del av hans liv, först som aktiv och sedan som ungdomsledare. Mattias är jurist och ekonom och jobbar med juridisk rådgivning, närmare bestämt skatterådgivning till företag. Han är delägare på skatterådgivningsbyrån Svalner. I år, 2023, är det tio år sedan han blev invald som suppleant i föreningsstyrelsen för första gången.

Fri är efter omval ordförande med ett års mandatperiod, det vill säga till årsmötet 2024.

Peter Granström

Peter Granström, tidigare en pionjär i den finländska grönvita diasporan, har varit styrelseledamot i ett decennium. Han har spelat fotboll i näst högsta divisionen i Finland förra seklet och även tränat lag i division fyra och tre. Ekonomie magister från Åbo Akademi som jobbat som VD och varumärkesstrateg inom reklambyråerna Ogilvy och Grey. Styrelseledamot i S:t Lukas, som hjälper sina konfidenter till psykiskt välmående. Delägare och före detta styrelseordförande i Offside Press, samt partner i startup inom jobbskapande. Grundande ledamot och klubbråd i 20-årsfirande Finska Akademien. Nybyggare i Hammarby Sjöstad.

Granström har efter omval två års mandatperiod som ordinarie ledamot, det vill säga till årsmötet 2025.

Cecilia Hager

Cecilia Hager är jurist och till vardags hovrättsråd samt vice ordförande i Svea hovrätt. Cecilia Hager har lång erfarenhet av idrottsjuridik, både från advokatbyrå, Svenska Ishockeyförbundet och Riksidrottsförbundet. Hon har bland annat varit ordförande i Svenska Fotbollsförbundets Överklagandenämnd och haft olika juridiska idrottsuppdrag på internationell nivå.

Hager är efter nyval suppleant med ett års mandatperiod, det vill säga till årsmötet 2024.

Nina Jonsson

Nina Jonsson bor på Södermalm sedan 29 år men är uppvuxen i Nacka. Kärleken för klubben eskalerade tidigt och hennes första match var SM-finalen mot IFK Göteborg på Söderstadion 1982. Utöver sitt Hammarby-intresse jobbar Nina som rektor. Hon har bland annat spenderat elva år i sin titel på Södermalmsskolan, vilket var en av de skolorna som bjöd in spelare på besök i Samhällsmatchens regi. Sedan 2021 är hon emellertid rektor på Bobergsskolan och Hjorthagens skola. 

Jonsson har efter nyval två års mandatperiod som ordinarie ledamot, det vill säga till årsmötet 2025.

Mia Lindberg

Mia Lindberg bor tillsammans med en HIF Handboll-spelande tonåring ett stenkast från Årsta IP. Hon är en passionerad grönvit supporter, med bakgrund som ordförande i Bajen Fans och som delaktig i många supporterinitierade projekt inom Hammarbys sfär. Lindberg arbetar i dag som kommunikationschef på Tengbom Arkitekter och har lång erfarenhet inom förändringsledning, varumärkesutveckling samt marknad och försäljning. Hon har även suttit tre år som suppleant, samt två år som styrelseledamot i Hammarby IF FF.

Lindberg har efter omval två års mandatperiod som ordinarie ledamot, det vill säga till årsmötet 2025.

Patrik Niklasson presenterades senast närmre i denna artikel. Han har sedan tidigare ett år kvar på sin mandatperiod, och sitter därmed till årsmötet 2024.

Wayne Seretis presenterades senast närmre i denna artikel men tvangs som synes avvika innan informationsdelen. Han har sedan tidigare ett år kvar på sin mandatperiod, och sitter därmed till årsmötet 2024.

Suleyman Sleyman presenterades senast närmre i denna artikel. Han har sedan tidigare ett år kvar på sin mandatperiod, och sitter därmed till årsmötet 2024.

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter