1 juli 2024

Halvtid för HTFF – "Som helhet en okej vår"

I och med helgens 1-1-bortamöte med Örebro Syrianska, där Adam Akimey räddade poäng djupt inne på tilläggstid, går Hammarby TFF på matchledighet som tabellfyra med 15 av 30 omgångar avverkade i Ettan Norra.

Här berättar huvudtränare Samuelsson om matchen på Mellringe IP och läget så här dags in i säsongen:


Vi startade matchen bra och fortsatte dominera den första halvleken med eftertryck. Motståndarna hade ett avslut mot mål, medan vi skapade flera bra målchanser, tyvärr utan att få utdelning. I den andra halvleken släppte vi in ett mål efter slarvigt försvarsspel och fick därefter ägna resten av matchen att försöka bryta ned ett lågt försvarande hemmalag. Vi spelade oss fram till många lägen, men en kombination av bra målvaktsspel och slarviga avslut gjorde att kvitteringen dröjde till stopptid.

Trots en sen kvittering kändes det lite surt efteråt. Vi gjorde som helhet en bra bortamatch men en slarvig aktion defensivt ihop med för många missade chanser kostade oss två poäng. Starkt dock av spelarna att inte ge upp och de förtjänade verkligen att inte att förlora matchen.

Som helhet har våren varit okej. Vi har enligt våra statistiska verktyg, som utgår ifrån klubbens fastställa spelstil, varit dominanta i nästan samtliga matcher och poängutdelningen borde varit större. Vi har haft en lite sämre resultatmässig trend på slutet. I de två sista matcherna innan uppehållet var problemet att vi inte varit tillräckligt effektiva framför motståndarnas mål, samt att vi släppt in två relativt enkla mål. Därutöver har vi haft en del skador; numerären i träning har varit ganska låg och därmed har vi inte kunnat träna matchlikt på större ytor tillräckligt ofta, vilket eventuellt har påverkat våra prestationer lite negativt.

Vad hösten har att erbjuda rent resultatmässigt är lite vanskligt att sia om. Detta beror på många faktorer, exempelvis hur vi väljer att matcha spelare som tillhör A-truppen. Oaktat detta, så har vi många spelare med både talang och god mentalitet. Hur spelarna sköter kropparna under ledigheten och hur bra vi är i den dagliga träningen kommer vara av yttersta vikt. Det är just den dagliga träningsmiljön som är avgörande. Kan vi höja den en nivå till, så kommer både laget och spelarna individuellt att kunna skörda frukterna, i höst och även senare i deras karriärer.

Fredrik Samuelsson

Foto: Mattias Saaranen

Nyheter

Hammarby TFF