25 april 2023

Hammarby Esport kvalificerade för slutspel i eAllsvenskan

Nästa helg är det dags för slutspel i eAllsvenskan dit Hammarbys e-sportlag kvalificerats och nu är ett av åtta lag som gör upp om titeln – landets främsta på EA Sports Fifa 23. Det eAllsvenska slutspelet avgörs lördag 6 maj med start 16.00 på Nordstan i Göteborg, och kommer att streamas live på TwitchYouTube och TikTok.

Efter fem omgångar i seriespelet står det nu klart att Hammarby Esport är klara för slutspel i eAllsvenskan. Den 6 maj går slutspelet av stapeln hos de regerande mästarna IFK Göteborg där det sänds live från shoppingcentret Nordstan i centrala Göteborg. Här kan alla som vill uppleva några av de främsta svenska EA Sports Fifa 23-spelarna göra upp om titeln och prispotten på 120.000 kronor. Efter en tredjeplats i tabellen möter Hammarby nu resterande topp fyra i två kvartsfinaler, där den första matchen spelas mot Malmö FF klockan 16.

I början av november hade eAllsvenskan sin premiär och sedan dess har de 13 klubbarna tävlat i fem event. Hammarby kvalificerades direkt efter omgångarna till slutspelet tillsammans med AIK, Malmö FF och IFK Göteborg, medan de resterande platserna säkrades i säsongens sista event och efterföljande playoff där IK Sirius, AFC Eskilstuna, Degerfors IF och Trelleborgs FF säkrade plats till slutspelet.

Tränare och manager Axel Hultman återberättar lagets insatser hittills:

– Inför det första eventet visste vi att många såg oss som ett topplag. Vi underskattade våra motståndare, vilket ledde till ett fruktansvärt dåligt event med bara en vinst mot Mjällby och två förlängningsförluster mot AFC och Varberg. Efter det snackade vi ihop oss och kom överens om att detta absolut inte fick hända igen.

– Inför det andra eventet testade vi att slänga i Blomman i hetluften, det gav resultat direkt och vi vann de två första matcherna överlägset. Detta resulterade i ett otroligt jämt derby mot AIK där vi inte lyckades stänga matchen och släppte in ett sent mål. Efter det ställdes vi mot AFC igen och lät Superniner hoppa in bakom spakarna. Detta gav givetvis resultat och ”Niner” spelade ut AFC:s Afro. Vi spelade sedan semifinal mot Malmö, där vi tog matchen till förlängning men lyckades tyvärr inte dra det längsta strået. En fjärdeplats tyckte vi dock var helt godkänt.

– Inför det tredje eventet hade vi haft ett bra snack i gruppen och hade med oss en bra känsla. Vi vann eventet helt ohotade och slog samtliga motståndare och slutligen även AIK i finalen. Detta gav oss viktiga poäng och innebar att vi bara behövde vinna två matcher i event 4 för att säkra slutspelsplatsen. Men efter solsken kom givetvis regn. Vi vann den första matchen mot Varberg men åkte sedan på två onödiga torskar mot Malmö och Degerfors. Ingen bra dag på jobbet helt enkelt. Men efter det snackade vi återigen ihop oss och bestämde att vi behövde höja vår lägsta nivå. Killarna tog sitt ansvar och tränade hårdare än tidigare.

– I det femte eventet gjorde vi fantastiska matcher där vi vann varenda. Det ska tilläggas att samtliga tre spelare roterade och fick testa att ta beslut själva om vem som skulle spela. En stolt coach fick stå på sidan.

Det eAllsvenska slutspelet avgörs lördag 6 maj 2023 med början 16.00, live från Nordstan i Göteborg, och kommer att streamas på TwitchYouTube och TikTok.

Hammarbys trupp

Elias ”Superniner” Lindström, 19 år.

Rami ”Raminho” Hijazi, 17 år.

Joakim ”Blomman” Blom, 23 år.

Axel ”Akke” Hultman, 24 år.

Följ Hammarby Esport

Instagram

Twitter

Tiktok

Twitch

Foto: eAllsvenskan

Nyheter