26 februari 2024

Hammarby förlänger med Gent Elezaj

Annons
banner
Annons
banner

Den artonårige mittfältstalangen Gent Elezaj, som representerat Hammarby i både P17 och P19 samt gjort 27 matcher i HTFF, väljer nu att förlänga sitt kontrakt med Bajen. Det nya kontraktet sträcker sig över fyra år.

– Det är väldigt glädjande och bra att Gent, precis som många andra av våra mest talangfulla spelare från akademin väljer att fortsätta sin karriär i Hammarby. Vi behöver fortsatt säkerställa hans utveckling i både träning och match och då är Årsta rätt plats att vara på. Vi har stora förhoppningar om att Gent kommer lyckas väldigt bra i Hammarby, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

Gent Elezaj inledde sin karriär i Hammarby som åttaåring. Efter en sejour i Brommapojkarna under tonåren återvände Gent till HIF och har sedan dess imponerat stort. I februari var han med på A-lagets träningsläger i Marbella där han fick speltid i träningsmatchen mot ungerska Diósgyőri VTK. A-lagsdebuten kom däremot innan dess – under fjolåret i en träningsmatch mot Sirius. Under 2024 kommer han huvudsakligen att matchas med HTFF men där det finns möjlighet för mittfältaren att medverka i A-lagsammanhang.

– Det känns väldigt bra att förlänga kontraktet. Hammarby är den klubb jag vill vara i och nu får jag möjlighet att visa mer av vad jag kan. Mitt sikte är inställt på att nå hela vägen och få så mycket speltid med A-laget som möjligt, säger Gent Elezaj.

Foto: Henric Wauge och Anders Ögren

Nyheter

Herr