23 december 2023

Hammarby förlänger med Jusef Erabi

Annons
banner
Annons
banner

Inför årsskiftet står det klart Hammarby förlänger kontraktet med anfallaren Jusef Erabi. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026.

20-årige Jusef Erabi anslöt till Hammarby redan som tolvåring och efter att ha etablerat sig både i akademin och sedan i Division 1 Norra med HTFF gjorde han sin allsvenska debut 2021 i hemmamötet med Elfsborg. Den fysiskt starka forwarden har under 2023 blivit alltmer framträdande i A-laget och tog under säsongen plats som en av Allsvenskans främsta anfallare. Samma sommar fick han för första gången chansen i U21-landslaget där det blev mål i debuten och senare i augusti blev det även mål i hemmamötet med FC Twente i UEFA Europa Conference League.

Nu står det alltså klart att forwarden kommer tillhöra Bajen över säsongen 2026.

– Jag är både stolt och glad över att vi har kommit överens med Jusef om ett nytt treårskontrakt. Jusef är i dag en av Sveriges absolut mest intressanta och spännande unga forwards. Hans potential är enorm. Från akademin via HTFF till A-laget är en resa vi vill att flera spelare ska ta och inspireras av. Jusef är en förebild för oerhört många och jag ser ett stort signalvärde i att han vill stanna kvar i Hammarby och fortsätta utvecklas här, säger sportchef Mikael Hjelmberg om förlängningen.

– Jag har haft min uppväxt i den här klubben och spelat här en stor del av min karriär. Hammarby betyder väldigt mycket för mig och det är här jag har börjat ta mina kliv. Nu kan vi bara fokusera framåt, säger Jusef Erabi om förlängningen.


Se en längre intervju med Jusef om förlängningen här.

HTV: Jusef om ungdomsåren, genombrottet och framtiden i Bajen

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr