13 mars 2024

Hammarby Fotbolls matchställ 2024

Annons
banner
Annons
banner

Randigt eller ej får i år ligga i betraktarens öga. Årets matchställ från Hammarby Fotboll kommer i två olika utföranden för hemma- och bortamatcher. En stilren summering av Hammarbys matchställ genom åren som samtidigt andas framtidstro. Kritstrecksränder mot vit eller mörkgrön tröja, kontrasterande detaljer i krage och revärer, färgintegrerade partnerlogotyper samt ett respektfullt framhävt klubbemblem.

Matchstället är skapat i samarbete med Craft, som använt sig av noga utvalt material för att göra sportplagg optimerade för fotbollsspelare på elitnivå. Designen har utgått från klubbens identitet och tillsammans har parterna landat i ett nytt utseende – helfärgade med kritstrecksränder, en kombination av klubbens randiga och helfärgade tröjhistoria.

Hemmatröjan är vit, med flertalet gröna detaljer. Gröna kritstrecksränder pryder front och rygg, disponerade med samma avstånd som på det grönvitrandiga försäsongsstället. Därtill finner vi grönt i revärer på sidor, samt i krage och på armslut. Gula detaljer inspirerat av klubbmärket återfinns som extra detaljer på tröjan. Köp hemmatröjan här.

Bortastället är en spegling av hemmastället, med en mörkare grön ton än de senaste årens gröna bortatröjor. De gröna kritstrecken har samma disposition, men till skillnad från hemmastället tillåts de gå hela vägen ned över shortsen. Köp bortatröjan här.

– Det blir en stor kontrast, där vi nu går från förra årets livliga ”Bandera”-mönster till ett mer stilrent och klassiskt uttryck i klubbens matchställ. Samtidigt är årets design ett sätt att tänka både framtid och historia. Vi lever mitt i en ständig diskussion kring huruvida lagen ska spela i helvita eller grönvitrandiga tröjor, det är kul att nu presentera en brygga mellan de två lägren, säger Joakim Ståhl, Head of Retail på Hammarby Fotboll.

Årets tröja blir den sjätte seriespelströjan i ordningen som Hammarby Fotboll och Craft tar fram tillsammans.

– Årets matchställ är som alltid framtaget för elitidrottare och vår ambition är att ge Hammarbys spelare de allra bästa förutsättningarna på plan. Vi är stolta över att fortsätta vårt starka samarbete med Hammarby, som varit en partner sedan vår fösta satsning på fotboll. Nu ser vi fram emot ytterligare en ny säsong tillsammans, säger Patrik Danielsson, Business Area Manager Club på Craft.

Första matchen i det nya matchstället blir herrlagets premiär i Allsvenskan mot Kalmar den 31 mars på Tele2 Arena.

Hemma- och bortatröjorna kommer att säljas i storlekarna XS-XXXL, i dam- och herrmodell. Priset är 1 149 kronor för originaltröja samt 849 kronor för replikaversion (649 kronor för juniormodell). Tröjorna finns redan nu att köpa här, samt i butik på Intersport Skrapan, Farsta, Huddinge, Liljeholmen, Värmdö och Södertälje från och med torsdag kl 10.00.

Som komplement till matchställen kommer grön träningsjacka, som matchar både hemma- och bortaställ, att lanseras inom kort och kommer att finnas till försäljning inom några veckor.

Nyheter

Herr

Dam