4 mars 2024

Hammarby värvar Bazoumana Touré

Annons
banner
Annons
banner

Den ivorianske yttern Bazoumana Touré är har skrivit på för Hammarby, efter att klubben nått en överenskommelse med ASEC Mimosas. Kontraktet sträcker sig över fem år.

Som vi berättade i förra veckan är Bazoumana Touré på plats på Årsta för att träna med Hammarby, och nu är det alltså klart att han blir grönvit fullt ut. Den nyblivne 18-åringen väntar nu på att få sitt uppehålls- och arbetstillstånd, därefter blir han helt spelklar.

- Vi är väldigt glada och stolta att ”Bazou” har valt att skriva på för Hammarby. Rekryteringsprocessen har pågått i över ett år i konkurrens med många andra klubbar. I ”Bazou” får vi en spelare med kvickhet, snabbhet och en väldigt bra förmåga att passera sin motståndare. Det ska bli otroligt spännande att följa hans utveckling i Hammarby. Han kommer konkurrera i A-truppen direkt men precis som alla unga spelare som byter kontinent behöver han säkerligen en viss anpassningstid, säger Hammarbys sportchef Mikael Hjelmberg.

Bazoumana Touré är alltså fostrad i ASEC Mimosa, samma klubb som Odilon Kossounou, Aziz Ouattara och Loue Bayéré Junior. Han har varit på besök och tränat med Hammarby två gånger tidigare, och nu ser han fram emot att sinom tid ta upp kampen om en plats i startelvan.

- Det känns väldigt bra att komma till Hammarby. Ända sedan första gången jag kom hit så har jag fått ett väldigt bra mottagande. Genom Odilon, Aziz och Loué har jag hört mycket om Hammarby. Det är en stor och välkomnande klubb, säger Bazoumana Touré.

Nyheter

Herr